Poliţiştii au găsit într-un sac îngropat în pământ şase kilograme de aur

Poliţiştii din Bacău au găsit, într-un sac îngropat în pământ pe raza comunei Bîrsăneşti, şase kilograme de aur care dispăruse dintr-o casa de amanet din Olăneşti, unde s-a înscenat o tâlhărie. În sac au mai fost găsite plicuri de hărtie şi bani.

Din investigaţiile poliţiştilor români a rezultat că, în perioada 2016-2017, o femeie de 38 de ani, din comuna Bîrsăneşti, angajată la o casă de amanet din municipiul Oneşti, ar fi întocmit mai multe contracte fictive de amanet pe numele a diferite persoane. Aceasta şi-a însuşit sumele obţinute, în gestiunea casei de amanet apărând o cantitate mai mare de aur decât cea existentă efectiv.

La data de 10 iunie, persoana în cauză, în complicitate cu o altă femeie de 60 de ani, tot din comuna Bîrsăneşti, ar fi înscenat o tâlhărie. Cea din urmă s-a deghizat într-un muncitor de salubritate, care a pătruns în incinta casei de amanet şi, prin ameninţări cu acte de violenţă asupra femeii de 38 de ani, ar fi sustras toate bunurile aflate în seiful casei de amanet.

Cercetările sunt continuate, cu cele două persoane bănuite de comiterea faptelor aflate în stare de arest preventiv.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.