I-au dat hârlețul şi l-au pus să-şi sape groapa! Doi bărbaţi din Drochia, căutaţi de poliţie pentru a-şi ispăşi pedeapsa

Doi bărbați de 27 și 47 de ani din orașul Drochia au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare pentru că au șantajat și amenințat cu moartea două persoane, de la care cereau fără niciun motiv sute de euro. La 3 iulie a fost pronunțată sentința de condamnare a celor  doi, doar că aceştia nu s-au prezentat la pronunțarea acesteia.

Acum, condamnații sunt anunțați în căutare de către poliție.

Reţinerea bărbaţilor a avut loc, după ce, la 25 februarie, poliția a fost sesizată de o persoană, care a declarat că de o săptămână este șantajată de nişte indivizi, care o ameninţă cu moartea.

În cadrul investigațiilor efectuate s-a stabilit că suspecții, fără niciun motiv, cereau de la victime sute de euro de la doi bărbați din Drochia.

Astfel, la 20 februarie, suspecții au primit prin șantaj 3 000 de lei.

Ulterior, suspecții continuându-și acțiunile criminale, sub același pretext, pentru a le transmite suma de bani cerută, au bătut una din victime, după care au dus.o într-o pădure, unde i-au dat un hârleț şi au pus-o să-și săpa groapa.  În schimbul promisiunii că le va da banii, bărbatul a fost lăsat să plece.

Astfel, în aceiași zi, în orașul Drochia, în preajma unui atelier de reparație auto, a fost reținut în flagrant, unul dintre suspecți în timp ce primea mijloace în sumă de 2300 de lei de la victimă. În urma perchezițiilor corporale efectuate, au fost depistați banii marcați și două telefoane mobile care au fost folosite la comiterea infracțiunii date.

Totodată, la domiciliu a fost reținut celălalt membru al grupării.

[youtube id=”bFa342Vpxdc” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.