Examenele de certificare internaționaIă ISTQB pot fi susținute acum și la Chișinău

itqob-06 (1)

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) continuă etapa de înscriere la examenele de certificare ale programului “ISTQB Certified Tester” pentru următoarea sesiune, care va avea loc pe 13 iulie, la Centrul de Excelență în Domeniul TIC Tekwill.

Reamintim că la începutul acestui an ATIC a semnat un acord de colaborare cu SEETB – South East European Testing Board, în baza căruia Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC a devenit administratorul oficial al examenelor de certificare ale programului “ISTQB Certified Tester” în Republica Moldova.

Examenele “ISTQB Certified Tester” organizate de ATIC se desfășoară în limba engleză, în varianta standard (pe suport de hârtie) a testului cu variante multiple de răspuns. Durata examenului constituie 60 minute, dar poate fi extinsă până la 75 de minute, pentru participanții care nu vorbesc engleza nativă.

International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) este organizația principală responsabilă de certificarea profesioniștilor de testare software, care activează în Europa de sud-est prin intermediul extensiei sale, SEETB – South East European Testing Board. Aceasta sprijină dezvoltarea profesiei de testare software prin elaborarea unor standarde de certificare de testare software acceptate la nivel mondial. Programul ”ISTQB Certified Tester” reprezintă o schemă de certificare structurată pe trei niveluri: Foundation, Advanced și Expert.

Schema dată de certificare este recunoscută şi acceptată în mai bine de 80 de țări în care există comitete naționale sau regionale ISTQB. Numărul de certificări emise în întreaga lume a depășit deja 500.000., iar cursurile sunt oferite numai de furnizori de cursuri acreditaţi.

Mai multe informații despre procedura de certificare ISTQB în Republica Moldova, inclusiv grila de prețuri, valabilă din 1 martie 2017, pot fi găsite AICI.

Calendarul complet al examenelor poate fi găsit pe site-ul oficial al SEETB. Tot aici se fac înregistrările, completând formularele on-line și achitând contul de plată expediat de ATIC. Pentru mai multe detalii, puteți scrie la adresa de e-mail: [email protected].

Rezultatele examenului vor fi anunțate prin e-mail de către SEETB, în termen de cel mult 15 zile lucrătoare din ziua susținerii examenului. Certificatele tipărite vor fi expediate beneficiarilor de către ATIC în timp de aproximativ 2 luni din data susținerii examenului.

Programul “ISTQB Certified Tester” este realizat în Republica Moldova  de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente