Poliţiştii de frontieră ar putea beneficia de apartamente sociale. MAI caută un investitor pentru construcția blocului

moldova.org
Foto: poză simbol

Poliţiştii de frontieră din Chişinău ar putea beneficia de apartamente de serviciu. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărârea de Guvern a proiectului de parteneriat public-privat prin care Ministerul Afacerilor Interne va identifica investitorul ce va construi complexul locativ. Blocul de locuit va fi ridicat într-o zonă rezidențială din Capitală, pe un teren cu suprafața de 0,39 de hectare de pe strada Grenoble 111 A, aflat în proprietatea Departamentului Poliției de Frontieră.

Potrivit proiectului, pe terenul menționat, s-a decis construcția unui bloc locativ cu 15 etaje, dintre care 2 etaje subterane pentru parcare și 13 etaje pentru locuințe. La fiecare etaj se planifică nu mai puțin de 6 apartamente.  Obiectivul proiectat este poziționat în calitate de complex locativ modern de clasa econom+, care include apartamente confortabile, parcare subterană și terasă.

Potrivit proiectului, blocul locativ urmează să dispună de un număr total de 195  apartamente dintre care Departamentului Poliției de Frontieră, în calitate de partener public, îi vor reveni doar 25 de apartamente. Din numărul total de apartament , 86 la număr constituind apartamente cu o odaie, iar două și trei odăi-92 și respectiv 17 apartamente. Totodată, la parter sunt preconizate spaţii comerciale şi de deservire și parcări subterane în număr de 77 unități.

Cele 25 de apartamente din cadrul complexului vor fi oferite personalului Departamentului Poliției de Frontieră, „punându-se accent pe atragerea și menținerea cadrelor tinere, prin asigurarea cu locuințe de serviciu”.

Grenoble

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente