Tinerii defavorizați de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de servicii de integrare socio-profesionale

Tinerii defavorizați de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de servicii de integrare socio-profesionale. Este vorba despre un complex de servicii și activități care vine să sprijină tinerii dezavantajați cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani din 6 raioane ale țării și toată regiunea transnistreană, în procesul de tranziție la viața independentă. 

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a semnat astăzi, 4 iulie, un acord de colaborare privind reglementarea Serviciului integrare socio-profesională a tinerilor defavorizați cu Asociația Obștească „Demos” și Asociația „Amici dei Bambini Moldova”.

Documentul a fost semnat în cadrul proiectului „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio-profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS-Moldova).

Astfel, tinerii vor beneficia de asistență psihologică, socială, juridică, educațională, formare profesională și suport la angajarea în câmpul muncii. Totodată, tinerii pot beneficia și de ajutor material pentru necesități de bază, chirie, formare profesională și de abilitare economică pentru dezvoltarea activităților de antreprenoriat.

Proiectul, cu o durată de 28 luni, este implementat de Asociația Obștească ”Demos” în parteneriat cu Asociațiile „Amici dei Bambini Moldova” și „Serdțe” în 11 raioane și 2 municipii din dreapta și stânga Nistrului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare