06:46:32 20.04.2024
Stiri

De unde ia Dodon bani pentru reparațiile la vila prezidențială de la Condrița? Răspunsul președintelui Parlamentului

Politică 04.07.2017 15:30 Vizualizări5186 Autor: Ziarul National
De unde ia Dodon bani pentru reparațiile la vila prezidențială de la Condrița? Răspunsul președintelui Parlamentului Pro TV


Președintele Igor Dodon a inițiat lucrări de reparație la vila prezidențială de la Condrița și spune că nu sunt cheltuiți bani din bugetul de stat pentru acest lucru.

Deși este una dintre cele mai informate persoane din R. Moldova, spicherul Andrian Candu susține că nu știe de unde provin banii pentru reparațiile la clădirea de stat.

„Nu cunosc. Întrebați-l pe el. Poate de la străini, am înțeles că sunt câteva țări care sunt dispuse să acorde suport financiar pentru reparația clădirii Președinției (devastată în timpul protestelor din aprilie 2009 - n.r.). Poate intră în același complex de ajutor și pentru alte clădiri”, a comentat astăzi Andrian Candu.

Întrebat dacă acest lucru este legal, oficialul a răspuns: „Depinde. (...) Trebuie de văzut sursa, dacă este împrumut sau donație și pe urmă să tragem concluziile”.

„De exemplu, noi am fost ajutați de Guvernul României, prin acordurile pe care le-am încheiat, să renovăm parțial clădirea Parlamentului sau alte proiecte, gen grădinițele, școlile, teatrele”, a comparat oficialul.

Cât despre cele aproape 200 de mii de lei acordate de Guvern pentru reparația pardoselilor vilei de la Condrița, cheltuirea banului public este, potrvit lui Candu, prerogativa Curții de Conturi care ar trebui să verifice dacă banii au fost alocați legal.

Amintim că, recent, „Ziarul de Gardă” a scris despre „reparațiile de milioane” inițiate de Dodon la Condrița.

„Ştiu încă de la părinţi, de la tatăl meu, fie-i ţărâna uşoară, care spunea că un om gospodar se vede după unde stă. O să mergeţi la reşedinţa preşedintelui, o să vedeţi că în curte s-au făcut unele lucruri care nu erau nici la Timofti, nici la alţii. Şi de zeci de ani aşa rămâneau. Nu s-a cheltuit niciun ban de la stat”, a confirmat acest lucru ulterior și Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md