Recomandare pentru cei prinși în secolul vitezei: Blinkist – aplicația care oferă rezumate pentru sute de cărți populare

1-iPad-and-iPhone-app
Foto: thenextweb.com

Din cauza ritmului dinamic al vieții, pierdem foarte mult timp în goană după lucruri materiale, lecturii fiindu-i acordate doar câteva minute pe zi. Un sondaj realizat în 2015 de Gallup a constatat că un angajat cu normă întreagă de lucru (47 de ore sau aproximativ șase zile pe săptămână) are de obicei doar 19 minute pe zi pe care le poate dedica lecturii.

Impresionați de aceste date statistice, reprezentanții unei companii digitale au hotărât să simplifice accesul la cărți, astfel a fost creat Blinkist. Această aplicație a fost înființată pentru a scuti muncitorii de la lectura unor opere voluminoase, dar totodată de a le oferi informații suficiente, interesante și utile.

Blinkist a apărut drept soluție pentru insuficiența de timp pe care o au angajații. Autorii și-au propus să facă rezumate ale celor mai bine vândute cărți, încât fără a citi opera în întregime, persoanele să poată participa în discuții asupra ei. Dacă putem dedica zilnic lecturii doar 19 minute, această aplicație oferă versiuni scurte ale cărților, care pot fi citite în maxim 15 minute, deci reprezintă o economie substanțială.

La momentul actual sunt înregistrate circa 2.000 de cărți din diverse domenii ale științei și literaturii artistice, iar zilnic aproximativ două milioane de oameni își alimentează cunoștințele utilizând Blinkist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente