Alexandra Mîrca și Oleg Lacutco au devenit campioni naționali la tir cu arcul

Mirca
Foto: olympic.md

La o nouă ediție a Campionatului Moldovei de tir cu arcul s-au impus nume notorii din domeniul sportului. Deși victoria Alexandrei Mîrca putea fi prevăzută, deoarece a participat la Jocurile Olimpice de la Rio și nu a încetat să evolueze, la băieți s-a înregistrat o surpriză. Este vorba despre câștigul lui Oleg Lacutco, care l-a devansat în finală pe campionul din anii trecuți, Dan Olaru.

Alexandra Mîtca a ajuns la proba finală demonstrând abilitate în mânuirea arcului și încredere în propriile forțe. Deși adversare i-au fost Milena Gatco și Ana Onofrei, tânăra a reușit să le depășească, astfel obținând titlul de campioană națională la tir cu arcul.

Victoria lui Oleg Lacutco era practic imprevizibilă, dat fiind faptul că favoritul turneului era Dan Olaru, care însă s-a clasat pe locul trei. Acesta spune că a avut o perioadă mai dificilă și nu a reușit să se pregătească suficient de mult pentru competiție. „Am avut câte două antrenamente și examene la universitate. E cam greu.”

La Campionatul Moldovei de tir cu arcul au concurat în decursul a două zile 45 de sportivi din republică. Turneul s-a desfășurat la diferite categorii de vârstă: copii, cadeți, tineri și seniori. Sportivii care s-au clasat pe locurile de frunte urmează să participe la Cupa Europei de tineret, în Croația, care va avea loc în perioada 9-14 iulie. Cupa Mondială va fi găzduită de capitala Germaniei, Berlin, în perioada 8-13 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente