Fondatorul și administratorii Taco Tour și-au recunoscut vina și au achitat jumătate din suma prejudiciului

Fondatorul agenției de turism Toco Tour dar și încă doi administratori ai aceleași companii au încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

Totodată, informează Deschide.md, aceștia au achitat jumătate din suma prejudiciului care li se impută.

„După ce acum o lună în urmă, acest dosar a fost expediat în judecată, cele trei persoane despre care v-am spus au și achitat jumătate din suma de peste 9 milioane de lei care li se impută că au prejudiciat bugetul de stat”, a explicat procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, pentru aceeași sursă.

Amintim că pe 17 ianuarie, 2017 (PCCOCS) a desfășurat peste 35 de percheziţii la mai multe agenţii de turism din Capitală, sub bănuiala de evaziune fiscală care a fost documentată în perioada 1 ianuarie – 1 noiembrie, 2016.

În perioada dată, conducerea Toco Tour, împreună și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane fizice și juridice au desfășurat acțiuni ce urmăreau neachitarea de impozite și taxe, tăinuirea obiectului impozabil precum și lichefierea mijloacelor financiare – acțiuni ce au prejudiciat bugetul de stat cu circa trei milioane de lei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.