Șeful ADR Nord și directorul „Auto Lada”, reținuți și suspectați de corupție

Directorul general  „Auto Lada” și Șeful ADR Nord (Agenției de Dezvoltare Nord), Ion Bodrug, au fost reținuți astăzi de procurori într-un presupus act de corupție.

Portalul deschide.md îl citează ăe șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, care a menționat că detaliile complete din anchetă vor fi oferite pe parcursul zilei de astăzi într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, Bodrug este bănuit că ar fi acționat în complicitate cu firma  „East Auto Lada” acceptând documentele false despre parametrii tehnici ai celor două autospeciale care trebuiau să fie importate din Turcia.

Astăzi au fost efectuate percheziții la compania „East Auto Lada” asupra căreia există bănuiala că a folosit documente false pentru a câștiga o licitație pentru livrarea autospecialelor de colectare a deșeurilor. Utilajul era destinat primăriei orașului Florești. Suma licitației este de peste 2,4 mln de lei, finanțarea era acordată de Guvernul Germaniei, iar beneficiarul era ADR Nord, spun sursele Deschide.MD.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.