Judecătorul Oleg Melniciuc urmărit penal, însă fără a fi suspendat din funcţie!

Consiliul Superior al Magistraturii a decis în ședința de marți, 4 iulie, să admită parțial solicitarea procurorului general de eliberare a acordului de pornire a urmăririi penale, efectuare a unor acțiuni de urmărire penală și tragere la răspundere penală a magistratului Oleg Melniciuc, reținut acum o săptămână în cadrul unui dosar deschis pentru îmbogățire ilicită.

De această dată, el va fi cercetat pentru fals în declarații. Totodată,demersul privind suspendarea din funcție a judecătorului a fost respins, scrie Anticorupţie.md.

Oleg Melniciuc a fost reținut marți, 27 iunie, în cadrul unui dosar deschis pentru îmbogățire ilicită. Magistratul ar deține mai multe bunuri înregistrate pe numele rudelor sale.

De notat că ZdG a scris în septembrie 2014 că magistratul a procurat un șir de spații comerciale în mun.Chișinău la preț de milioane, pe care le-a înregistrat pe numele mamei sale pensionară.

Potrivit ZdG, Elena Melniciuc, mama lui Oleg Melniciuc, pe atunci preşedinte al Judecătoriei sect. Râşcani, avea înregistrate pe numele său mai multe bunuri imobile în Chişinău, valoarea cadastrală a cărora depăşeşte suma de 4 mln. de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.