17:03:16 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Spicherul Candu se arată sigur că PE va decide astăzi acordarea celor 100 de milioane de euro R. Moldova: Ce se va întâmpla dacă votul va fi NEGATIV

Politică 04.07.2017 11:45 Vizualizări1945 Autor: Ziarul National
VIDEO // Spicherul Candu se arată sigur că PE va decide astăzi acordarea celor 100 de milioane de euro R. Moldova: Ce se va întâmpla dacă votul va fi NEGATIV


Spicherul Andrian Candu s-a arătat sigur, după ce a urmărit, ieri, dezbaterile din Parlamentul European, că cele 100 de milioane de euro din partea UE vor fi acordate Republicii Moldova.

„Dvs. aveți dubii?”, a întrebat Candu jurnaliștii, după ședința de astăzi a Partidului Democrat, adăugând că, având în vedere dezbaterile europarlamentarilor și aspirațiile R. Moldova de a deveni membru UE „într-un timp scurt”, Parlamentul European va lua astăzi o decizie favorabilă R. Moldova.

Dacă totuși deputații europeni nu vor aproba asistența macrofinanciară respectivă, președintele Parlamentului promite că guvernarea nu va renunța la implementarea reformelor asumate.

„Reformele vor fi îndeplinite, indiferent de decizia Parlamentului European. Dacă va veni asistența macrofinanciară, reformele vor fi implementate calitativ și mai rapid. Este mult mai ușor să faci reforme cu bani”, a spus Candu.

Oficialul a anunțat că „foaia de parcurs - II”, care prevede 57 de acțiuni ce urmează să fie îndeplinite până la finele anului curent include și cele 30 de condiții discutate anterior cu partenerii europeni privind alocarea finanțării de 100 de milioane de euro și se referă la combaterea corupției, reforma administrației publice, asigurarea unei economii funcționale etc.

Suplimentar la cele 30 de condiții, europenii au insistat pe respectarea statului de drept, inclusiv îndeplinirea recomandărilor Comisiei de la Veneția în privința schimbării sistmului electoral.

„Noi vom lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneția. Nu vorbim despre oportunitatea politică a schimbării sistemului electoral și despre consensul larg din societate care în R. Moldova nu poate fi atins”, a mai declarat Candu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md