Foaia de parcurs Nr.2 a guvernării PD este gata! Aceasta prevede 57 de acţiuni în 7 domenii şi va fi implementată până la finele anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Foaia de parcurs despre care a anunţat, acum o săptămână, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, este gata şi prevede 57 de acţiuni din şapte domenii-cheie şi va fi implimentată în perioada lunilor iulie-decembrie 2017. Despre aceasta a anunţat după şedinţa săptămânală a PDM de astăzi, vicepreşedintele democrat Andrian Candu, preşedinte al Parlamentului, care va fi unul dintre semnatarii, alături de premierul Pavel Filip, al Foii de parcurs Nr.2.

„Este un document care prevede peste 50 de acţiuni în 7 domenii importante, de la reforma administraţiei publice până la mediul de afaceri, drepturile omului, sectorul financiar-bancar, o serie importantă de acţiuni şi realizări pe care ni le propunem noi pentru următoarea jumătate de an”, a menţionat Candu.

Domeniile la care se referă:

  1. Reforma administraţiei publice;
  2. Justiţie şi combaterea corupţiei;
  3. Drepturile şi libertăţile fundamnetale;
  4. Dezvoltarea economică şi asigurarea unei economii de piaţă funcţionale, în mod special guvernanţa în domeniul financiar-bancar;
  5. Îmbunătăţirea climatului investiţional şi mediului de afaceri;
  6. Agricultură şi siguranţa alimentelor;
  7. Cultură şi ştiinţă.

Aceste acţiuni trebuie să le desfăşoare Parlamentul, Guvernul şi alte instituţii precum CNA, ANI, Banca Naţională, Procuratura Generală, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, sincronizându-şi acţiunile.

Vedeţi şi: PD va adopta o nouă foaie de parcurs pentru Moldova. Ce perioadă cuprinde şi ce prevede aceasta

Potrivit lui Andrian Candu, aceasta include atât reforme în desfăşurare, cât şi elemente noi, iar restanţele care au fost în prima foaie de parcurs, se regăsesc în cea de-a doua. „Se referă la, de exemplu, CNI urma să pregătească un sistem electronic de depunere a declaraţiilor. CNI e în proces de transformare în ANI – Agenţia Naţionale pentru Integritate, şi selectarea şi numirea conducerii la ANI, la fel, este o restanţă. Unele din ele vor fi recuperate în luna iulie, altele până în decembrie”, a dat asigurări Candu, precizând că prima foaie de parcurs a fost realizată în proporţie de 95%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...