Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este secretarul interimar al…

Cine este secretarul interimar al Consiliului Municipal Chișinău?

30 de consilieri l-au ales astăzi în funcția de secretar general interimar al CMC pe Adrian Talamci. Acesta urmează să preia funcția imediat. Proiectul de decizie a fost aprobat cu 30 de voturi. 

„Vă mulțumesc. Prin această decizie cred că situația din Chișinău va fi redresată”, a spus Talmaci.

Secretarul CMC Valeriu Didencu a fost reținut pe 25 mai curent într-un dosar de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, la şedinţa din 29 iunie a CMC s-a votat pentru demiterea sa, cu 28 de voturi în favoarea acestei decizii. Didenco a venit cu propunerea de demisie din proprie iniţiativă.

Tot atunci, pentru funcţia de secretar CMC au fost propuse trei candidaturi. Astfel, PSRM a propus-o la această funcție pe Cutasevici Ludmila, Ion Ștefăniță pe  Tudor Tofan , iar Ghenadie Botnaru pe Vadim Brânzaniuc. Mai târziu, însă s-a decis amânarea şedinţei CMC pentru 4 iulie, fără  a se lua o decizie în acest sens.

Amintim totodată că la 25 mai curent, primarul mun. Chișinău a fost reținut  de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată. Chirtoacă a fost reținut după ce timp de 4 ore procurorii au efectuat percheziții în biroul său de serviciu, iar ulterior, la domiciliul său. Ulterior, magistraţii  Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au luat decizia de a-l plasa pe Dorin Chirtoacă în arest la domiciliu pentru 30 de zile.