Moldoveanul Vladimir Oleinic, în echipa care a luat aurul la Campionatul Marii Britanii de Judo

Moldoveanul Vladimir Oleinic a reprezentat sâmbătă regiunea Londrei la Campionatul Marii Britanii de Judo, iar echipa sa a reușit să obțină medalia de aur, câștigând în finală echipa din Scoția.

Vladimir spune că victoria este una extrem de importantă și a avut un impact istoric pentru regiunea Londrei, întrucât Scoția a fost campioană națională pe echipe șase ani la rând. “Echipa noastră a reușit să oprească această serie de victorii și am adus, în sfârșit, aurul în Londra”, adaugă sportivul.

Vladimir Oleinic practică Judo de la 9 ani, iar până la 18 ani a reprezentat Moldova la Campionatele Europene și Mondiale, la juniori și seniori. În 2001 a reușit să obțină locul 2 la Europenele pentru Juniori pentru țara noastră. După obținerea majoratului acesta a locuit 10 ani în Portugalia, țară pe care a reprezentat-o la mai multe campionate internaționale. Anul 2001 îi aducea lui Vladimir titlul de campion național al Moldovei, iar în 2006 a obținut titlul similar în Portugalia.

Într-o discuție cu reporterul Moldova.ORG, Vladimir a povestit că victoria de sâmbătă a fost una istorică și destul de grea și pentru cariera sa.

“A fost greu să particip la acest turneu. Motivul este că în urmă cu trei săptămâni și jumătate am devenit tătic, soția mea a adus pe lume o fetiță. Am asistat timp de o săptămână la spital și nu am reușit să frecventez antrenamentele. Apoi nopțile nedormite, mersul la serviciu la 6 dimineața. Cu toate acestea am dat tot ce am avut din mine mai bun pentru că îmi doream foarte mult această medalie. Am vrut să dau un exemplu că vârsta de 34 de ani nu este una târzie pentru performanța sportivă, că familia nu este un obstacol și serviciul la fel. Sunt nespus de bucuros și fericit. Aceste clipe mă motivează și mai mult să-mi ating scopurile”, a povestit emoționat Vladimir.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.