O legendă a rockului din Italia a bătut recordul pentru cele mai multe bilete vândute la un concert în lume

h_53620437-1024×682

Vasco Rossi, o legendă a rockului din Italia, aproape necunoscută însă restului lumii, susține că un concert al său a doborât recordul mondial pentru cele mai multe bilete vândute, atrăgând circa 220.000 de persoane.

Rossi, 65 de ani, a susținut sâmbătă seara un concert în aer liber la Modena, în apropiere de localitatea sa natală, Zocca, pentru a sărbători 40 de ani de la lansarea primului său single. De atunci, artistul a lansat 29 de albume și a vândut peste 30 de milioane de copii ale înregistrărilor sale.

„Bine ați venit la concertul fără sfârșit! Bine ați venit într-o legendă, la un record mondial!”, a declarat rockerul în deschiderea spectacolului, după ce a survolat cu un elicopter mulțimea venită să-l asculte.

epa06061164 Fans reacts as they watch Italian singer-songwriter Vasco Rossi performing on stage at the Ferrari Park in Modena, Italy, 01 July 2017 (issued 02 July 2017). More than 200,000 people attended the event.  EPA/ALESSANDRO DI MEO

Recordul anterior pentru cel mai mare număr de bilete vândute la un singur concert a fost de 198.000, la un spectacol al formației norvegiene A-ha, desfășurat în 1991 pe stadionul Maracana din Rio. Cartea Recordurilor nu a certificat încă dacă Rossi a doborât acest record.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, pentru a sărbători cei 40 de ani de carieră, rockerul italian a cântat patruzeci de melodii, timp de trei ore și jumătate, pe o scenă de 130 de metri. Spectacolul a fost difuzat în direct de televiziunea publică RAI și a ținut prima pagină a majorității ziarelor din Italia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente