Armașu: Exportul pe piața europeană a crescut cu 15%

În ultimul an, exporturile Republicii Moldova pe piaţa europeană au crescut cu 15%, la fel şi importul, cu 14%. Declaraţia a fost făcută de către ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, la şedinţa Adunării Anuale a Board-ului Guvernatorilor ce se desfăşoară la Chişinău. Potrivit oficialului, tendinţa este una bună dar pe viitor se speră la o mai mare colaborare cu investitorii, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Salariul mediu lunar în Moldova a crescut cu 11,3% într-un an. În primul trimestru al anului 2017 numărul de locuri de muncă a crescut cu peste trei mii, iar numărul șomerilor a scăzut cu peste o mie, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2016. Tendința este bună, dar noi nu putem să spunem că suntem satisfăcuți cu aceste rezultate, deoarece noi credem că există loc pentru o creștere și mai mare”, a spus Octavian Armașu.

Ministrul Finanțelor a mai declarat că Guvernul își propune să faciliteze integrarea economiei Moldovei pe piețele regionale și pe piața europeană, astfel ca agenții economici să poată explora oportunitățile existente, dar și să dezvolte altele noi.

„Moldova este amplasată chiar la frontiera UE, iar acest fapt ne oferă multe oportunități ce nu au fost încă valorificate. Dorim să atragem noi investitori și să creăm locuri de muncă”, a punctat ministrul.

Ședința Adunării Anuale a Board-ului Guvernatorilor ce se desfășoară la Chișinău este organizat de Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.