Oazu Nantoi: „Șevciuk s-a refugiat pe malul drept al Nistrului la partenerii săi de business. Normal ar fi fost să ne fie rușine”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul aşa-numit lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, s-a refugiat pe malul drept la partenerii săi de business, deoarece pe când era așa-zis președinte i-a supărat foc pe cei de la „Sheriff” și asta-i toată povestea, spune analistul politic Oazu Nantoi, adăugând că autorităților de la Chișinău ar trebuie să le fie „ruşine pentru asta”, însă la noi în „bordelul politic moldovenesc noțiunea de rușine nu există”.

Într-un interviu pentru Ziarul Naţional analistul declară că „faptul cum reacționează societatea moldovenească și clasa politică vorbește despre aceea că nu merităm un stat, cu tot cu statalistul Dodon”.

„Șevciuk s-a refugiat pe malul drept la partenerii săi de business. În decembrie, dacă nu greșesc, canalul RTR Moldova, doamna Pahomova, care l-a servit pe Șevciuk timp de doi ani la Tiraspol, s-a întors la Chișinău și a organizat un interviu cu Șevciuk. La noi acasă, la canalul RTR, care are licență în Republica Moldova. Asta se numește propagandă a separatismului și scuipătură în fața tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Fiind nițel indignat de ceea ce am văzut, eu m-am uitat în Codul Penal și în Codul Audiovizualului și nu am găsit nimic din ceea ce ar fi putut fi aplicat doamnei Pahomova și domnului Șevciuk.Prin urmare, aleșii noștri din Parlament, care declară de fiecare dată în campaniile electorale că întregirea țării este o prioritate națională, tratează cu o ignoranță absolută existența acestei probleme”, spune Oazu Nantoi.

Întrebat ce crede că i s-ar putea, totuși, incrimina lui Șevciuk, acesta a ţinut să menționeze că nu este nici procurorul general, spicher și nici măcar coordonatorul executiv, însă constată că „așa-zisul conflict transnistrean a devenit demult un business comun”

„Șevciuk a fugit la partenerii săi de business, deoarece pe când era așa-zis președinte i-a supărat foc pe cei de la „Sheriff” și asta-i toată povestea. Normal ar fi fost să ne fie rușine, însă la noi în bordelul politic moldovenesc noțiunea de rușine nu există”, mai spune analistul politic.

Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că „un stat normal trebuie să aibă o societate și o clasă politică unită, să existe un consens național în ceea ce privește problema reîntregirii țării. Această problemă trebuie să fie abordată, indiferent de pretinsele opțiuni geopolitice sau doctrine politice. Trebuie să fie o prioritate națională și statul trebuie să aibă o politică de reîntregire care să fie aplicată consecvent, ferm, până nu va fi obținut scopul final. La noi acest lucru lipsește și deja este mai puțin interesant faptul cum trebuie să reacționeze statul că în ziarul „Makler” de la Chișinău apare anunț că sunt înrolați ostași în trupele rusești de pe malul stâng al Nistrului sau că noi, cetățenii Republicii Moldova, am revenit la plata energiei electrice pentru Centrala de la Cuciurgan și, prin aceasta, întreținem regimul din stânga Nistrului și, în așa mod, crește datoria Moldova Gaz față de Gazprom”.

De menţionat că Șevciuk s-a refugiat la Chişinău, după ce aşa-numitele organe de drept din stânga Nistrului i-au ridicat imunitatea şi i-au deschis mai multe dosare penale. Acesta declară că ar fi vorba de o reglare de conturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...