Cum ai vrea să fie gestionați câinii fără stăpân în Chișinău? Participă la o consultare publică pentru aprobarea unui regulament

tumblr_no1trdWt2w1uta7f5o1_1280
Foto: urdogs.com

Direcția generală locativ-comunală și amenajare iniţiază, începând cu astăzi, o consultare publică a proiectului de Regulament privind stabilirea măsurilor de gestionare a câinilor cu și fără stăpân și a animalelor de companie din municipiul Chișinău. Recomandările cetățenilor pot fi expediate până pe 24 iulie.

Prevederile de bază ale proiectului sunt:

–         Activitatea serviciului public de management al populației canine;

–         Gestionarea exemplarelor de câini fără stăpân capturați pe domeniul public;

–         Registrul animalelor de companie din municipiul Chișinău;

–         Deținerea și creșterea animalelor de companie în mediul urban.

În urma consultărilor publice, autoritățile își doresc să implementeze un regulament care să stabilească câteva reguli clare de gestionare a animalelor de companie, să elaboreze un registru al animalelor de companie și să reducă animalele fără stăpân din oraș.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 24 iulie 2017, dlui Vasile Efros, pe adresa electronică: [email protected], la numărul de telefon 022 223 264 sau pe adresa: or. Chișinău, str. Mihai Eminescu, 33

Proiectul Regulamentului  privind stabilirea măsurilor de gestionare a animalelor cu și fără stăpân și a animalelor de companie din municipiul Chișinău poate fi consultat mai jos:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente