Lenin provoacă scandal: Vreți, nu vreți, dar va fi inclus în registrul monumentelor locale la Căușeni!

Monumentul lui Vladimir Ilici Lenin provoacă scandal în consiliul raional Căuşeni. Aceasta după ce aleşii locali au adoptat o decizie privind includerea acestuia în registrul monumentelor de importanță locală, iar Cancelaria de Stat a emis o notificare potrivit căreia s-a stabilit că decizia respectivă a fost adoptată cu încălcări de tehnică legislativă.

Cu toate acestea, postul local de televiziune Studio-L anunţă că monumentul lui Vladimir Ilici Lenin va fi inclus totuşi în registrul menţionat, pentru că consilierii raionali au respins notificarea Cancelariei de Stat.

Subiectul a fost dezbătut la şedinţa extraordinară a consiliului raional. În timp ce unii spuneau că este o rușine pentru raionul Căușeni o astfel de decizie, alții, îndeosebi cei de la fracțiunea Partidului Comuniștilor, afirmau că istoria nu trebuie uitată. Situația a degenerat în scandal.

În final, monumentul lui Vladimir Ilici Lenin de pe teritoriul Întreprinderii Elevator Kelley Grains din orașul Căușeni va fi inclus în registrul monumentelor de importanță locală din raionul Căușeni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.