Igor Dodon, la sfat cu peste o sută de preoţi din nordul ţării. Preşedintele laic a transmis o donaţie de 8.000 manuale de religie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele laic Igor Dodon a avut astăzi, din nou, o întrevedere cu reprezentanţii clerului bisericesc. De această dată, şeful statului a mers în nordul ţării, la invitația PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, unde a avut o întrevedere cu un sobor de peste 100 de preoți în cadrul căreia s-au pus în discuţie relația dintre Biserică și societate, importanţa și impactul religiei în procesele sociale, ș.a. În context, preşedintele ţării a transmis o donaţie de 8.000 de manuale de religie pentru clasele a I-a – a VII-a.

Manualele fac parte din campania „Iubesc Moldova”, urmând a fi repartizate prin bibliotecile parohiale din Edineț, Donduşeni, Ocniţa și Briceni „astfel ca elevii din instituțiile de învățămînt să aibă posibilitatea să studieze Religia Creștin-Ortodoxă”.

„Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ș.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei. Consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sunt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. În Moldova, unde 98 % din populaţie mărturisesc Ortodoxia, un astfel de fundament este credinţa Ortodoxă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

1 17 8 9 10 12 11 13 7 16 6 15 4 3 5 18 19 2


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...