Vrei să ieși la un picnic? Iată 7 rețete de snack-uri pentru o ieșire văratică perfectă

VY2GMM6PGU
Foto: Lukas

Când temperaturile revin la normal, iar soarele încetează să topească contururile, înțelegem că este timpul minunat pentru un picnic, iar cerul albastru și iarba verde sunt o alternativă perfectă pentru sufrageria plictisitoare pe timp de prânz. Găsiți aici rețete de feluri principale de mâncare, salate, snackuri, deserturi și băuturi, pe care le vei face cu ușurință timp de 15 minute în condiții de casă.

Sandwich de legume

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine
  • maioneza sau/și mustar
  • 6 frunze de salată
  • 1 morcov mic
  • Jumătate de castravete
  • Sare și piper
  • 1/8 de varză roșie
  • 1 avocado
  • 3 felii de tomate
  • ceapă roșie

Preparare:

Începeți prin pregătirea legumelor. Tăiați frunzele de salată de dimensiunea pâinii, tăiați morcovul, castravetele și varza. Decojiți avocado și tăiați-l în felii groase. Dacă doriți, prăjiți pâinea și lăsați-o să se răcească. Întindeți maioneza și muștarul, puneți legumele în ordine: frunze de salată, morcovi, castraveți, sare și piper, varză, avocado, roșii, ceapă, apoi salata rămasă și felie de pâine. Înfășurați bine în hârtie de pergament, pentru a transporta ușor.

Salată de morcov

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari, decojiți
  • 1/4 cană de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lămâie
  • 1 usturoi, tocat mărunt
  • Ghimbir
  • 1 linguriță de miere
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 lingură oțet de vin
  • 1/3 ceașcă de ulei de măsline

Preparare:

Îndepărtați marginile de la morcovi și tăiați-i în fâșii verticale. LifeHack: Folosește instrumentul pentru curățirea cartofilor, pentru a ușura procesul și a face fășiile cât mai subțiri. Amestecați morcovii cu pătrunjelul tocat. Într-un castron amestecați împreună sucul de lămâie, oțetul, usturoiul tocat, ghimbirul, mierea și sarea. Lăsați să stea cel puțin 15 minute înainte de servire. Salata poate fi pregătită și mai devreme, deoarece este bună pentru aproximativ 1-2 zile, ținută la frigider.

Salata de fructe „Mojito”

Ingrediente:

  • 4 căni de pepene verde tăiat cubulețe
  • 1 cană de căpșuni tăiate
  • zmeură
  • afine
  • 1/4 ceasca de mentă mărunțită
  • suc de lime proaspăt (aproximativ 3 lime)
  • 3 linguri de zahăr pudră

Preparare:

Adăugați pepenele verde, căpșunile, zmeura, afinele și menta într-un castron mare. Amestecați împreună sucul de lămâie și zahăr pudră într-un castron mic, apoi turnați peste fructe. Lăsați să stea în frigider timp de cel puțin 15 minute înainte de servire pentru a permite sucurilor naturale din fructe să înceapă să iasă.

Parfait din Banane și Cereale

Ingrediente:

  • 1 cană de lapte
  • 1/4 cana de zahăr
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri de amidon
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 cană de iaurt de vanilie
  • 3 banane, curățate și tăiate
  • 3 cani de cereale
  • ciocolată pentru topping, opțional

Preparare:

Faceți budinca: Într-o cratiță medie, încălziți 3/4  din lapte și zahăr la foc mediu până este fierbinte. Într-un castron mic, amestecați restul laptelui, gălbenușul de ou și amidonul până devine o masă omogenă. Amestecați  în mod constant, adăugând 1 lingură de amestec de lapte fierbinte la acel cu gălbenușul de ou. Repetați de 4 ori, apoi adăugați totul înapoi la cratiță. Aduceți budinca la fiert și gătiți până se îngroașă. Îndepărtați de pe foc și amestecați cu vanilie și sare. Răciți budinca până la temperatura camerei, apoi împachetați în folie de plastic direct pe suprafață și răciți.

Îndepărtați budinca din frigider și amestecați în iaurtul de vanilie. Faceți parfait-ul pe straturi: budincă, banană tăiată și granola. Începutul fiecărui strat, îl puteți presura cu ciocolată.

Agua Fresca din căpșuni și busuioc

Ingrediente:

  • 2 căni de pepene verde, tăiat cubulețe
  • 6 căpșuni
  • 1 pumn de busuioc proaspăt
  • 1 lamâie

Preparare:

Puneți pepenele verde, căpșunile, busuiocul și sucul de jumătate de lămâie în blender. Amestecați până când devine o masă omogenă. Amestecul va deveni spumos, datorită pepenelui verde.

Umpleți paharele pe jumătate cu apă minerală, pentru rețeta originală folosiși apă carbogazată. Turnați asupra amestecul de căpșuni, busuioc și pepene verde. Dacă aveți fructe în plus, puteți înfrumuseța paharele.

Gin din busuioc și castravete

Ingrediente:

  • Castraveți, curățați și tăiați
  • 1 linguriță de lămâie
  • 2 frunze proaspete de busuioc
  • 1 linguriță de nectar de agave, la dorință
  • Gin
  • 2 lingurite suc de lămâie proaspătă
  • cuburi de gheață

Preparare:

Într-un shaker de cocktailuri, amestecați castravetele tăiat, lămâie, busuioc și agavele. Adăugați ginul, sucul de lămâie și cuburile de gheață și se amestecă 10 secunde. Turnați amestecul într-un pahar de sticlă umplut cu cuburi de gheață.

Limonadă cu miere și căpșuni

Ingrediente:

  • Căpșuni tăiate în jumătate
  • 6 pahare de apa
  • Suc din 4 lămâi
  • 4 linguri de miere, adăugate după gust

Preparare:

Adăugați căpșunile, 2 pahare de apă, sucul de lămâie și mierea în blender. Amestecați la putere maximă timp de cel puțin 2 minute sau până când este masă omogenă. Turnați într-un vas mare și amestecați cu apă rămasă. Variați cantitatea de miere în dependență de preferințe.

Mai multe rețete culinare găsiți aici și aici.

Liuba Țobenco

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente