Recomandări #diez. La ce evenimente poți merge în iulie, cea mai aridă lună a anului

3839JNCZ83
Foto: Pierre Rougier

În trecut numită „cuptor”, iulie este cea mai fierbinte lună a anului. Soarele de afară te îndeamnă să petreci cât mai mult timp într-o stare relaxată. #diez îți propune o serie de evenimente, care îți vor colora zilele libere, te vor ajuta să te simți bine și să rămâi cu o mulțime de amintiri frumoase, chiar dacă nu ai vacanță.

#Memoriile deportărilor, ediția a III-a

Fotografia postată de Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" - Moldova.

Pentru comemorarea victimelor deportărilor din Basarabia şi menţinerea atenţiei publice asupra acestui aspect tragic din istoria noastră Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din capital, invite miercuri, 5 iulie 2015, ora 11:00, la spectacolul: Memoriile Deportărilor (5 iulie 1949 – 5 iulie 2015)
cu elemente teatralizate, interviuri cu deportaţii şi proiecţie de film – Expediţiile Memoriei. Intrarea este liberă, iar pentru detalii accesați pagina de facebook a evenimentului.

#Târgul Universităților din România 2017

Fotografia postată de FAB Romania.

Vrei să înveți la una din Universitățile din România? Nu știi de ce acte ai nevoie? Nu știi unde, când și cum să le depui? Nu știi dacă dai sau nu dai examene de admitere? Federația Asociațiilor de Basarabeni (FAB) România organizează anual Târgul Universităților din România, care este unul din evenimentele Campaniei AdmiteRO.
În acest an ediția a IX-a a târgului se va desfășura începând cu ora 10:00 în următoarele zile: 6-7 iulie – Chișinău – Aleea Clasicilor din Parcul „Ștefan cel Mare„, 8 iulie – Bălți – în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și 9 iulie – Cahul – Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu”. Pentru informații accesează pagina de facebook a evenimentului.

#Lecţie gratuită „Hour of Code”

Fotografia postată de STEP It Academy Moldova.

Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi și studenţi din peste 180 de ţări. Peste 100 de milioane de elevi din întreaga lume au încercat Ora de Programare în mai mult de 40 de limbi. Acestă lecție este destinată copiilor cu vârsta între 9-14 ani, care sunt interesați în știința calculatoarelor. Evenimentul este organizat de STEP It Academy Moldova, în data de 7 iulie, între orele 14:00-15:00. Informații despre bilete și înscrieri puteți găsi aici.

#Seara de film în aer liber

Fotografia postată de Voluntari CNTM.

Adori să vizionezi filme însă te-ai plictisit să o faci singur, acasă pe canapea? Atunci voluntarii CNTM vine cu cea mai bună soluție pentru tine în această vară. Seara de film în aer liber alături de prieteni. Te așteaptă mult popcorn, atmosferă confortabilă, un film bun și interesant. Lasă toată grijile acasă, ia doar dispoziția bună și vino cu noi cu un bilet achiziționat la intrare la un preț simbolic de 15 lei. Parcul Dendrarium va fi gazda evenimentului, care va avea loc în data de 7 iulie, începând cu ora 19:00. Pentru informații accesați pagina evenimentului.

#Training: Instagram 100% Cum să faci vînzări pe Instagram?

Fotografia postată de Angry Business.

Folosești Instagramul pentru afacerea ta? Vrei să cunoști toate beneficiile pe care le oferă această platformă? Fii în trend, vino la trainingul Instagram 100% și află cum să îți crești afacerea și popularitatea pe Instagram! Speaker: Lia Pogolșa, specialist Facebook, Instagram, email marketing. Data: 8 iulie 2017, ora 10:00 – 17:00, Business Centrul „Le Roi’’, et.6, bir. 601. Pentru a afla mai multe detalii, sau cum îți rezervi un loc, dă click aici.

#Sing-In. Master Class. DARA

Fotografia postată de Ассоциация Молодых Музыкантов Молдовы.

Asociația Tinerilor Muzicanți din Republica Moldova lansează proiectul „Sing in. Master Class” ceea ce cuprinde o serie de master-class-uri dedicate interpreților și vocaliștilor în cadrul cărora interpreți de renume vor împărtăși experiența și sfaturi pentru a începe calea în marea lume a showbizz-ului. Master classul se va desfășura în data de 8 iulie 2017, la ora 12:00. Locul desfășurării: Uptown Cafe (Chisinau, str. Puskin 10), iar costul este de 200 lei. Dacă ești interesat, găsești mai multă informație aici.

#Hai cu noi la „IA Mania. Festivalul Artelor”

Fotografia postată de Экскурсии.

În data de 8 iulie, festivalul artelor „Ia Mania”, organizează o escapadă în afara orașului. Participanții vor avea ocazia să participe la o mulțime de activități distractive, cum ar fi asistarea la gătirea unei mămăligi de 300 kg și a mai multor produse alimentare tradiționale. De asemenea, cei care veni vor avea oportunitatea să participe la o horă mare. Pornirea este la ora 10 dimineața, iar prețul de participare constituie 150 lei de persoană. Pentru informații suplimentare, dați click aici.

#Recital Coral Corului de Tineret Cantemus

Fotografia postată de Youth Choir Cantemus Moldova.

În preajma turneului european, Corul de Tineret CANTEMUS susține Recital Coral cu un program exluziv și unic. De la Baroc la Folk. În program creații și aranjamente compozitorilor Cr. de Morales, M. Berezovski, G. Holst, B. Zanetti, T. Dagon, A. Alcaraz, M. Armstrong, R. Real, I. Iachimciuc, N. Alcala, J. Rathbone, G. Musicescu, D. Pop și multe surprize muzicale. Evenimentul va avea loc în data de 9 iulie, între orele 14:00-15:30, gazdă va fi Filarmonica Națională, intrare liberă. Dacă vrei să afli mai mult despre eveniment, vizitează pagina de facebook.

#OM Kids Quest

Fotografia postată de OM Kids.

OM Kids îi invită pe toți micii cercetători, cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, să participe la o aventură veselă și informativă. Moderatorul evenimentului este Stan Potoku. Aventura va avea loc în Parcul Valea Morilor, la data de 9 iulie, între orele 10:00-14:00. Nu uitați să pregătiți copilul cu tot de ce are nevoie pentru o plimbare de vară: chipiu, ochelari de soare, o cremă de protecție solară, după caz. Participarea este gratuită, iar mai multe informații găsiți aici.

#HerArt Summer Event

Fotografia postată de Her Art.

Duminică, între orele 17:00-21:00, Her Art te invită la Armeneasca13. O zonă colorată, cu creioane și cărți. Film gustos despre viața uneia din cele mai cunoscute artiste din lume Frida Kahlo, iar la desert vor fi plăcinte și vin de casă, poate chiar sarmale. Contribuțiile voastre financiare vor fi binevenite și încurajate de un mini-târg de lucruri handmade. Banii adunați vor merge în bugetul proiectului. Primii 20 de oameni care calcă pragul hubului de pe Armeneasca 13A, vor primi un poster cadou. Mai multe informații găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

#Wine Friendly: Intermezzo în roz

Fotografia postată de BERD'S Design Hotel.

O nouă serie de evenimente dedicate culturii de consum al vinului – „Wine Friendly”, cu genericul „La vie en rose!”. Campania este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei. Ești așteptat în data de 11 iulie ora 19:00, în incinta localului Restaurantul Mezzo, Berd’s Hotel. Prețul biletului de participare este de 300 de lei, mai multe detalii găsești aici.

#Pianul – Vocea Sufletului

Fotografia postată de Shopping MallDova.

O seară pe acorduri de pian, te așteaptă pe 14 iulie la Shopping MallDova. Centrul Comercial organizează în exclusivitate un recital de pian, al cărui invitată specială va fi faimoasa pianistă Elizabeth Sombart. Așadar, pe 14 iulie la ora 19:00, parterul Centrului Comercial se va transforma într-o adevărată seară de creație, unde vor evolua și laureați ai concursurilor naționale și internaționale din cadrul Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Informații splimentare găsiți aici.

#Hackathon media Puterea a cincea: Cum faci bani din Internet

Fotografia postată de Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova.

În perioada 14-16 iulie 2017, la Tekwill, Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews desfășoară o nouă ediție a Hackathon-ului media – Puterea a cincea. În acest an, participanții vor avea misiunea să elaboreze proiecte și aplicații noi care ar ajuta presa să câștige bani din conținutul online. Trei echipe desemnate de juriu câștigătoare vor beneficia de granturi a câte 4000 $ pentru dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor. Proiectele vor fi publice și gratuite pentru utilizare. Puteți găsi aici mai multe informații.

#Elaborarea deciziilor care schimbă vieți

Fotografia postată de 404 Moldova.

În data de 15 iulie ești invitat la un training organizat de 404 Moldova și Academia „Nicolae Dumitrescu”. Vei avea o zi plină de analiză personală. Acest training este organizat pentru cei care doresc: să înceapă să elaboreze decizii, și nu doar să ia decizii; să experimenteze pe propria piele 3 metode de elaborare a deciziilor; să discute despre decizii care schimbă atât viața noastră, dar și a celor din jur; să încerce să își înțeleagă deciziile greșite din viață. Intrarea este gratuită iar înregistrarea obligatorie, vezi aici mai multe detalii.

#Dance & Barcartina

Fotografia postată de Art Labyrinth.

Art Labirynth îți propune să vii în data de 15 Iulie între orele 18:00 – 22:00 să dansezi într-un spațiu magic. Muzică deosebită, discuții boemice și băuturi nonalcoolice te așteaptă acolo. Donațile sunt acceptate de la 10 lei. Mai multă informație găsești aici.

#Ghidighici Sea Mile 2017

Fotografia postată de Sea Mile.

Sea Mile este competiţie de înot în apă deschisă pe lacul Ghidighici. În 2017 cursa grandioasă de înot în apropierea Chişinăului va avea loc deja a cincea oară. Data desfăşurării – 16 iulie 2017. Distanțele vor fi: Fun Swim (400 metri); Sea Mile (1852 metri); Double Sea Mile (3704 metri); Triple Sea Mile (5555 metri). Detalii despre înregistrare și bilete, găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

#Summer Sounds

Fotografia postată de VANroads.

Vrei să te detașezi de rutina zilnică? A trecut jumătate de vară și nu ai reușit să te relaxezi? Intră în ritmurile verii alături de VANroads la cel mai hippie eveniment al sezonului –  Summer Sounds. Organizat de VANroads evenimentul va avea loc în data de 16 iulie începând cu orele 17:00, în incinta Cinematografului Buiucani. Intrarea este gratuită, pentru mai multe informații accesați pagina de facebook a evenimentului.

#DEJA E MAI BINE – spectacol de stand-up comedy

Fotografia postată de Lumina.

În data de 17 iulie, între orele 20:20-22:00, ești invitat de către Andrei Bolocan la spectacolul său de stand up. Andrei promite o atmosferă plăcută, încărcată de glume și bună dispoziție. Informație despre eveniment cât și despre achiziționarea biletelor poți găsi pe pagina de facebook a evenimentului.

#La La Play Nistru

Fotografia postată de Moldovan National Youth Orchestra.

La La Play vine cu un concert de muzică clasică cu prilejul lansării casei de cultură renovată din Molovata. Pe scenă vor evolua tineri muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului promovând prin artă încrederea și înțelegerea reciprocă. Evenimentul este organizat de Moldova National Youth Orchestra și va avea loc la Molovata Dreapta Nistrului, în data de 18 iulie între orele 16:00-18:00, iar intrarea este gratuită. Mai multe informații găsiți aici.

#„Foc La Ghete pe Biciclete” Charity Velo Tour

Fotografia postată de Hospice Angelus Moldova.

HOSPICE Angelus invită la un eveniment inedit „Foc la ghete pe biciclete” – un tur cu bicicleta de la Chișinău la Orhei, s. Isacova, care va avea loc în data de 22 iulie 2017. Foc la ghete pe biciclete reprezintă o provocare, atât pentru cicliștii profesioniști, cât și pentru cei amatori, care vor trebui să parcurgă 94 km (distanța traseului tur-retur). Mai multe informații găsiți aici.

#Psihologia Comunicării, ediția a II-a

Fotografia postată de Nistor Lazar.

Proiectul Psihologia Comunicării îți oferă, la pachet, soluții despre cum să mânuiești diverse tipuri de comunicare pentru a te face auzit și respectat. În cadrul proiectului, vei interacționa cu experți în domeniul public speaking, dicție, comunicare prin intermediul rețelelor Facebook și Instagram, blogging etc. Speakerii evenimentului:
Ilie Dercaci, Alla Donțu, Lilu (Lilia Ojovan), Doru Curoşu, Apostol Octavian şi Dumitru Talmazan. Organizatorul proiectului este A.O. „Comunitatea Tinerilor Ambițioși”, iar preţul standard pentru un bilet este de 150 lei. Preţ bilet achiziționat până la 20.06.2017, ora 00-00: 100 lei. Evenimentul va avea loc în data de 25 iulie între orele 15:00 – 20:00, informații adiționale găsești pe pagina de facebook.

#Sparkling Night

Fotografia postată de Combinatul de Vinuri "CRICOVA" S.A.

Vinul spumant înseamnă sărbătoare! Iar 100 de tipuri de spumant înseamnă sărbătoare la pătrat!
Cricova vă invită să petreceți o seară călduroasă de vară la un pahar spumant răcoritor, în ambianța elegantă a unui concert de jazz. Vă așteaptă cea mai grandioasă și de amploare degustație de vinuri spumante, un adevărat simpozion al hedoniștilor cu discuții cordiale, muzică bună și oameni frumoși. Pe 29 iulie, umplem paharele cu stele! Prețul biletelor este de 200 lei la procurarea în prealabil și 250 lei la procurarea pe loc. Informații utile despre eveniment găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente