Trafic îngreunat în punctul de trecere Leuşeni, la frontiera moldo-română. Peste două ore de aşteptare pentru a intra în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Moldovenii care revin acasă prin punctul de trecere al frontierei Leuşeni, după un week-end petrecut în România, au de aşteptat peste două ore. Trafic îngreunat se atestă şi la ieşirea din Republica Moldova al aceluiaşi punct de trecere, unde timpii de aşteptare depăşesc o oră. Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada 26 iunie – 2 iulie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 435.050 traversări, dintre care un număr de 259.099 traversări ai cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 90.416 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 47.531 traversări.

Conform informaţiilor de la ora 8:00 a dimineţii de astăzi, în punctul de trecere Leușeni se atesta o circulație îngreunată din cauza traficului intensificat. Astfel, pe sensul de intrare în Moldova – aşteptau 2 autoturisme și 7 autocare, media timpului de așteptare fiind de 125 de minute, în timp ce, pe sensul de ieșire din RM – 10 de autoturisme și 3 autocare, media timpului de așteptare fiind 70 de min.

Pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 144 evenimente, cu documentarea a 154 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– două cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat;
– 56 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– opt persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 31 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
– 25 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– patru tentative de trafic ilicit de mărfuri;
– 25 de contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
– trei persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 117 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 145.400 lei și încasarea amenzilor de 47.375 lei.

În decursul săptămânii precedente, 39 de cetăţeni străini, dar și 722 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, 15 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți nouă în Federația Rusă. Din Rusia au fost deportați șase conaționali.

Polițiștii de frontieră au avut șapte întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.
– consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...