Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Institutul pentru Inițiative Rurale desfășoară…

Institutul pentru Inițiative Rurale desfășoară cel de-al doilea eveniment regional care are drept scop promovarea acvismului civic în comunități rurale

Institutul pentru Inițiative Rurale desfășoară cel de-al  doilea eveniment regional, care are drept scop promovarea acvismului civic în comunități rurale din R. Moldova.

Evenimentul va oferi spațiu pentru 12 grupuri de inițiativă din sudul R. Moldova  pentru ca acestea să prezinte modele de integrare a diferitor comunități etnice prin implicare civică și participare. Evenimentul va pune în discuție nevoia urgentă a R. Moldova de dezvoltare a comunităților rurale în mod special prin intermediul trezirii și consolidării sentimentului de activism civic și participare în viața comunității.

Evenimentul se va desfășura în data de 7 Iulie, 2017, în or. Comrat, str. Galatan 17, ora 10:30, Universitatea de Stat din Comrat, Sala de conferințe 208, etajul II.

Primul eveniment regional a avut loc la Nord, în luna aprilie 2017, cu implicarea a 7 grupuri de inițiativă locale http://www.iri.md/news/n-122.html.

Activitatea face parte din cadrul Programului „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova”, organizat de către „Institutul pentru Inițiative Rurale” cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii în parteneriat cu WSOS/GLC din NW Ohio, USA.