20:27:17 25.04.2024
Stiri

Plecați în vacanță? ATENȚIONARE de la Poliție

Social 02.07.2017 16:00 Vizualizări1693 Autor: Ziarul National
Plecați în vacanță? ATENȚIONARE de la Poliție


Perioada vacanțelor nu este numai bucuria celor care merg la odihnă, dar și a hoților de locuințe.

Poliția capitalei informează că, deși a trecut doar o lună din perioada estivală, cel puțin zece locuințe din sectoarele Râşcani, Centru şi Botanica au fost călcate de hoți.

Oamenii legii au reținut trei suspecți care ținteau casele la sol și pătrundeau în interior prin forţarea geamurilor din termopan.

Aceștia s-au dovedit a fi doi indivizi cu vârste de câte 20 de ani, anterior judecaţi, precum şi un minor de 16 ani, toţi originari dintr-o localitate a UTA Găgăuzia.

Acasă la aceștia, poliția a descoperit mai multe bunuri, printre care bijuterii din aur, telefoane mobile, carduri bancare, ceasuri de mână, cosmetică şi parfumerie, automagnetole şi altele, a căror proveniență nu au putut-o demonstra.

Totuși, indivizii au fost surprinși de câteva camere de supraveghere fie imediat după săvârşirea furturilor, fie atunci când planificau să pătrundă în locuinţe.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă să ajungă la închisoare pe un termen de la cinci până la zece ani.

Pentru a nu avea surprize neplăcute, Poliția capitalei vă recomandă să nu lăsați ușa neîncuiată atunci când plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp. Asiguraţi-va că uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte și fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Dacă totuşi vi s-a întâmplat, schimbaţi imediat lacătul uşii.

Totodată, nu credeţi persoanele care vin la ușă și încearcă să vă vândă diverse bunuri cum ar fi veselă, detergenţi, bijuterii etc. Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi-i acestuia un număr de telefon la care să puteţi fi găsit.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md