Se visează jurnalistă și va continua să studieze la București: Almeda Popescu, tânăra din Cimișlia care a luat 10 la toate obiectele de examen

almeda3
Foto: Arhiva personală

Peste 30 000 de elevi au fost admiși anul acesta la sesiunea de examene pentru absolvirea gimnaziului. Aceștia au susținut teste la limba și literatura română (elevii alolingvi), limba de instruire, matematică, istoria românilor și universală. Noi am cunoscut-o pe Almeda Popescu, o tânără din orașul Cimișlia, care a obținut nota maximă pentru toate cele trei examene gimnaziale.

Almeda a absolvit clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cimișlia și spune că itemii din acest an nu au fost complicați, doar că pentru reușită a fost nevoie de multă concentrare: „Pentru mine cel mai complicat test a fost cel de matematică, pentru că nu o însușesc atât de ușor ca alte materii”. Cu toate acestea, eleva a obținut 10 la toate probele de examen și spune că avantajul ei este suma cunoștințelor acumulate în 9 ani de studii: „M-am pregătit intens în ultimele trei luni, repetând toată materia studiată, iar la început de an școlar am procurat câteva caiete de teste, care m-au ajutat enorm, pentru că în primul rând m-am adaptat cu volumul testului de examen și am redus un pic din emoțiile înainte de examen”.

Nu a stat doar cu cartea în mână în toți acești ani, dar s-a implicat și în alte activități. A urmat Școala de Arte din Cimișlia, secția „Pictură”, pe care a și absolvit-o. Concomitent a fost voluntară la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din oraș.

Rezultatele obținute sunt foarte importante, ne-a spus Almeda, întrucât o ajută în setarea unor scopuri pentru viitor. Tot acolo, în viitor, se visează jurnalistă, iar pentru a-și împlini visul, pentru început, își va continua studiile la un liceu din București, România: „Aleg să merg în București pentru a încerca ceva nou, pentru nivelul mai înalt de studii și desigur pentru obținerea unei diplome europene, care îmi va favoriza mersul mai departe și îmi va oferi oportunități noi pentru a continua drumul pe care l-am ales”, spune tânăra. Totodată, ea își motivează alegerea și prin faptul că are mulți prieteni deja stabiliți acolo, iar Bucureștiul este un oraș care îi place.

Cât despre cărți citite, tinerei îi plac romanele istorice, iar printre recomandările ei se numără: „Ora Vrăjitoarelor” de Anne Rice, „Bucuria Vieții” de Irving Stone și „O lume fără sfârșit”, „Alb Infinit” și „Stâlpii Pământului” de Ken Follett.

Colegilor mai mici le sugerează să învețe, pentru că doar cu ajutorul performanțelor la învățătură vor obține rezultatele dorite: „Examenele nu ne reprezintă în totalitate, dar totuși rezultatele frumoase bucură.”

Cât despre Moldova, Almeda spune că acesta este locul cel mai apropiat de sufletul său, acolo unde o să revină mereu cu drag: „Pentru acest mic colț de Rai îmi doresc o schimbare și un viitor prosper, aici, acasă”.

Photo Credit: Arhiva personală

Află pe #diez și istoria Alexandrei, Sorinei și Anei, absolventele clasei a XII-a, care anul acesta au luat 10 pe linie la BAC.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente