Familia unui deputat PD are un venit lunar de circa 143 mii lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Familia deputatului democrat Nicolae Juravschi a obţinut anul trecut un venit de peste un milion 715 de mii de lei: aproape jumătate din sumă fiind salariile şi indemnizaţiile ridicate de soţii Juravschi. Cealaltă jumătate, peste 890 de lei, a fost obţinută din chiria unui spaţiu comercial situat în centrul capitalei, dar şi din înstrăinarea unui garaj amplasat în sectorul Botanica.

Nicolae Juravschi a indicat în declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2016 că a obţinut circa 216 mii de lei de la Parlament (salariul şi indemnizaţia de deputat). Astfel, el a avut, lunar, un venit în calitate de ales al poporului de circa 18 mii de lei, scrie moldovacurata.md.

Pe lângă venitul obţinut în calitate de deputat, Nicolae Juravschi a beneficiat anul trecut de o indemnizaţie viageră pentru sportivii de performanţă în sumă de circa 182 de mii de lei, adică peste 15 mii de lei lunar. De la Ministerul Afacerilor Interne acesta a avut o pensie anuală de circa 37 de mii de lei.

Cu toate onorariile însumate, Nicolae Juravschi a avut anul trecut un venit lunar de peste 32 de mii de lei. Acesta mai este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Atleţilor Olimpici, însă nu a indicat nici un venit din activitatea de administrare a acestei organizaţii.

La Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), acolo unde Nicolae Juravschi deţine preşedinţia, lucrează şi soţia acestuia, Lucia Juravschi. Ea a avut anul trecut de la acest loc de muncă un venit de peste 206 de mii de lei, lunar – peste 17 de mii de lei.

Cu doi ani în urmă, familia Juravschi a achiziţionat un imobil de peste 157 de metri pătraţi situat în centrul capitalei, pe strada Bucureşti. Clădirea este un spaţiu nelocativ, care, potrivit declaraţiei de avere a deputatului, valora la momentul achiziţionării 4,219 milioane de lei. Din chiria acestui spaţiu comercial, familia Juravschi a beneficiat anul trecut de un venit de circa 894 de mii de lei.

Anul trecut, familia Juravschi a vândut un garaj situat în sectorul Botanica al capitalei, acesta valorând peste 76 de mii de lei. Aşadar, familia deputatului Juravschi a avut anul trecut un venit total de peste un milion 715 mii de lei, ceea ce ar constitui circa 143 de mii de lei lunar.

Citește investigația integrală aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...