(foto) Cum arată lacul de la Orhei după inaugurarea oficială

orhei

Pe note muzicale în cadrul unui mega concert și o petrecere cu spumă, în fața a zeci de mii de orheieni, lacul Orhei s-a deschis pentru vizitatori.

Pe scena din aer liber, cei prezenți au dansat sub melodiile cântate de Iuliana Beregoi, Dara și s-au distrat de minune la o mega petrecere cu spumă și DJ.

Lacul Orhei are o istorie de peste 40 ani, iar după suprafață e al doilea din Republica Moldova. Recent, la inițiativa primăriei, lacul Orhei a devenit un șantier de construcuție, în care zeci de muncitori au lucrat în sistem de ture, iar acum, obiectivul a devenit o zonă de agrement modernă.

Lacul dispune de două plaje amenajate cu 100 de șezlonguri, bănci, apeduct și cabine de duș. Plajele au fost amenajate cu peste 6 tone de nisip alb, de cea mai înaltă calitate.

Totodată, zona lacului a fost extinsă, fiind amenajată o alee cu felinare, pergol, bănci, flori, arbori și arbuști. De asemenea, pe întreg teritoriul al lacului au fost instalate dispozitive de iluminat moderne. În exclusivitate, pentru iubitorii de fotbal, volei au fost construite două terenuri sportive moderne. Peste 200 tone de metal și 6 mii de metri pătrați de pavaj au fost utilizate la reconstrucția barajului, peretelui de sprijin și zonele adiacente ale lacului.

Lacul Orhei, va deveni o zonă de atracție turistică și pentru cei mici, fiind amenajat un parc de distracții cu tobogane, trambuline, și un teren de fotbal, destinat copiilor.

Întreaga zonă a lacului a fost dotată cu sisteme audio și video.Mai mult, pentru vizitatori a fost amenajată o parcare cu o capacitate de circa 50 de automobile. În același timp, au fost reconstruite și căile de acces spre lac. Astfel, ieri, 1 iulie a fost inaugurată strada Nicolae Stamati, care a fost reconstruită, în premieră, de Întreprinderea municipală SCL.

„Eu nu o dată am spus și o voi spune și astăzi, pentru mine, este important ca dvs, orheienii să duceți o viață decentă, să vă simțiți bine, confortabil și în siguranță, de aceea, împreună cu echipa mea, depunem toate eforturile pentru a vă crea condiții moderne aici, acasă, în orașul nostru drag pe nume Orhei, este mesajul transmis de primarul Ilan Șor.

Evenimentul de inaugurare a culminat cu o show spectaculos de artificii, admirat de mii de orheieni.

orhei orhei2 orhei7 orhei9 orhei10 orhei11 orhei12 orhei16 orhei17 orhei18 orhei19 orhei20 orhei21 orhei22 orhei23 orhei24

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente