Anul 2018, declarat Anul Ștefan cel Mare și Sfânt. Igor Dodon a semnat un decret în acest sens

stefan
Foto: tatyanasolov.files.wordpress.com

Cu prilejul împlinirii a 513 ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, președintele țării, Igor Dodon a semnat un decret pentru a declara anul 2018 – Anul Ștefan cel Mare.

„Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei între 1457 şi 1504, a fost una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. El a fost cel care a luptat aprig pentru statalitatea Moldovei, s-a opus vehement tutror provocărilor cu caracter intern și extern, care erau îndreptate împotriva poporului și a statului moldovenesc. A fost un mare apărător al creştinătăţii. Prin chipul lui Ştefan cel Mare, poporul nostru a obținut recunoaştere şi respect. Calităţile umane, cele de om politic, de strateg şi de diplomat, acţiunile sale fără precedent pentru apărarea integrităţii Moldovei, iniţiativele pentru protejarea valorilor creștine au determinat admiraţia atît a contemporanilor săi, cît și a generațiilor următoare”, a declarat Igor Dodon.

Președintele ţării a semnat Decretul privind declararea anului 2018 drept Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Totodată, șeful statului a constituit și o Comisie de Stat care va elabora și aproba, în termen de 3 luni, Programul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente