Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Chirtoacă convoacă în şedinţă extraordinară…

Chirtoacă convoacă în şedinţă extraordinară Consiliul municipal Chişinău. Ce subiecte se află pe ordinea de zi?

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă aflat în arest la domiciliu, a emis o dispoziţie prin care convoacă marţi, 4 iulie 2017 la ora 10.00, Consiliul municipal Chişinău (CMC) în şedinţă extraordinară, în incinta Sălii de şedinţe din cadrul Primăriei municipiului Chişinău. 

Astfel, la şedinţă ar urma să se discute între altele  despre încetarea raporturilor de serviciu prin demisie al Secretarului CMC,  Valeriu Didencu, despre numirea secretarului interimar al CMC şi despre alocarea mijloacelor bugetare pentru restabilirea activităţii poligonului de colectare a deşeurilor solide pe teritoriul comunei Ţînţăreni.

Secretarul CMC Valeriu Didencu a fost reținut pe 25 mai curent într-un dosar de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, la şedinţa din 29 iunie a CMC s-a votat pentru demiterea sa, cu 28 de voturi în favoarea acestei decizii. Didenco a venit cu propunerea de demisie din proprie iniţiativă.

Tot atunci, pentru funcţia de secretar CMC au fost propuse trei candidaturi. Astfel, PSRM a propus-o la această funcție pe Cutasevici Ludmila, Ion Ștefăniță pe  Tudor Tofan , iar Ghenadie Botnaru pe Vadim Brânzaniuc. Mai târziu, însă s-a decis amânarea şedinţei CMC pentru 4 iulie, fără  a se lua o decizie în acest sens.

Totodată, pe 4 iulie expiră termenul în care capitala poate depozita deşeurile menajere la gunoiştea din Bubuieci. CMC încă nu a venit cu o soluţie pentru managementul deşeurilor.

Amintim că la 25 mai curent, primarul mun. Chișinău a fost reținut  de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în dosarul parcărilor cu plată. Chirtoacă a fost reținut după ce timp de 4 ore procurorii au efectuat percheziții în biroul său de serviciu, iar ulterior, la domiciliul său. Ulterior, magistraţii  Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au luat decizia de a-l plasa pe Dorin Chirtoacă în arest la domiciliu pentru 30 de zile.