Tinerii căsătoriţi au apărut radioşi în fata presei care aştepta nerăbdătoare în faţa hotelului unde a avut loc nunta. Cei doi s-au sărutat sub flash-urile fotografilor, mireasa purtând o rochie lungă, albă, iar Messi un costum gri închis.

Pe lângă cei 157 de jurnalişti acreditaţi, numeroşi curioşi s-au îmbulzit în apropierea hotelului Pullman City Center, în speranţa de a o putea fotografia pe Shakira sau celebrităţi ale fotbalului prezente printre cei 260 de invitaţi.

Ambii originari din Rosario, Lionel şi Antonella s-au întâlnit pentru prima oară în 1996, însă relaţia lor a început abia zece ani mai târziu.

Cei doi copii ai cuplului, Thiago, de 4 ani, şi Mateo, de un an şi jumătate, s-au aflat în primele rânduri la ceremonie, în cadrul căreia Lionel şi Antonella au spus "da, vreau", într-un salon al hotelului Pullman City Centre din Rosario. Nu a avut loc o ceremonie religioasă, deşi Messi este catolic şi are un tatuaj cu Iisus Hristos pe umărul drept.

În pofida unui zbor cu avionul de 14 ore din Barcelona (Spania), practic toţi coechipierii lui Messi de la Barça s-au deplasat la nuntă, printre aceştia figurând Neymar, Luis Suarez, Javier Mascherano, Samuel Umtiti, Jérémy Mathieu sau Lucas Digne.

Chiar şi personalul clubului, de la maseuri la preparatori fizici sau responsabili cu logistica, au fost invitaţi la nuntă de cel care a câştigat cinci Baloane de Aur. În schimb, el nu i-a invitat pe membrii conducerii FC Barcelona, nici pe fostul antrenor Pep Guardiola, nici pe Luis Enrique, care îşi încheie contractul, sau pe fostul selecţioner al naţionalei argentiniene, legendarul Diego Maradona.

Nunta a început la ora locală 19:00 (22: GMT) la Pullman City Center, un complex hotelier-cazino situat în apropierea cartierului sărac Las Flores, un fief al traficanţilor de droguri Los Monos, care seamănă teroarea în Rosario.  

Măsurile de securitate au fost întărite în împrejurimi şi 300 de poliţişti au fost deplasaţi de-a lungul celor 21 de kilometri care duc la aeroport. Municipalitatea a reamenajat spaţiile şi i-a îndepărtat pe vânzătorii ambulanţi şi pe spălătorii de parbrize ocazionali.

Rochia miresei, albă, decoltată, cu o lungă trenă de dantelă, a fost semnată de stilista catalană Rosa Clara, care a realizat-o şi pe cea a Reginei Spaniei sau a actriţei Eva Longoria. Rochia a fost realizată la Barcelona şi trimisă cu avionul la Rosario, fiind escortată de doi agenţi de securitate. 

Shakira, invitată în calitate de soţie a lui Gerard Pique, coechipierul lui Messi la Barça, a delectat invitaţii cu câteva hituri. Însă marii animatori ai petrecerii au fost artiştii de cumbia din Argentina şi Uruguay, al căror ritmuri fac să vibreze America de Sud, printre aceştia numărându-se vedete precum Karina, logodnica lui Sergio Aguero, şi grupul Marama.