(FOTO și VIDEO) În timp ce ONU îi sancționează, socialiștii îi invită la Chișinău; O delegație din Coreea de Nord, la serbarea PSRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce marea majoritate a statelor lumii, inclusiv foști parteneri precum China sau Rusia îi sancționează și critică dur acțiunile puterii de la Phenian, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova îi invită la Chișinău.

Este vorba despre o delegație din partea Coreei de Nord, cel mai închis stat din lume, care a fost invitată la „Reuniunea solemnă consacrată aniversării a 20 de ani de la înființarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova”.

Delegația nord-coreeană prezentă la Chișinău l-a avut în frunte pe vicepreședintele Partidului Muncitorilor din Coreea, Ri Su Yong, unul dintre cei mai de seamă lideri de la Phenian și fost ministru de Externe al acestei țări.

Decizia socialiștilor este una surprinzătoare, în condițiile în care Ri Su Yong figurează printre cei 14 responsabili nord-coreeni supuși unor sancțiuni ale ONU, aplicate începând cu 3 iunie 2017.

Sancțiunile au venit ca răspuns la continuarea programului de înarmare al Phenianului și au fost susținute inclusiv de China și Federația Rusă.

Amintim că, în luna aprilie, o delegație a socialiștilor, în frunte cu deputatul Grigore Novac, a vizitat Coreea de Nord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...