Preşedintele UEFA pregăteşte „o schimbare istorică” în fotbalul european

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, plănuieşte o revoluţie în fotbalul european. Slovenul vrea să introducă un plafon salarial pentru cluburile de pe continent, o măsură care, în opinia sa, ar echilibra raportul de forţe între marile forţe şi restul echipelor.

Ceferin recunoaşte că este îngrijorat de prăpastia tot mai mare din fotbalul european şi speră să rezolve această problemă cu ceea ce numeşte „o schimbare istorică”.

„Pe viitor, trebuie să luăm serios în considerare posibilitatea de a limita bugetele pentru salarii ale cluburilor. Dacă vom reuşi, în opinia mea, ar fi o schimbare istorică”, a declarat Ceferin, într-un interviu acordat revistei slovene Mladina.

Totodată, preşedintele UEFA avertizează că diferenţa dintre elita Europei şi cluburile mici „creşte periculos de mult”.

Ceferin consideră că o asemenea măsură ar revoluţiona piaţa de transferuri din Europa: „Unele cluburi cumpără mai mulţi jucători decât au nevoie. Din acest motiv, mulţi jucători nici nu apucă să joace”.

Totuşi, urmaşul lui Michel Platini la conducerea forului european este conştient că îl aşteaptă o luptă dificilă, în tentativa de a implementa această regulă.

„Cei care au cei mai mulţi bani sunt cei mai puternici şi au cele mai bune legături în media”, a avertizat Aleksander Ceferin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...