Cum să acționezi când te mușcă o căpușă: Iată substanțele pe care NU trebuie să le-aplici

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Căpuşele, aceste mici insecte care se regăsesc de regulă în iarbă înaltă şi în zonele umbroase ale pădurii, se hrănesc cu sângele patrupedelor şi al oamenilor. Pot fi purtătoare de virusuri şi de aceea sunt considerate periculoase.

Dacă vei încerca să o scoţi de unul singur, există pericolul ca insecta să se rupă în două, iar corpul va rămâne implantat în piele. De asemenea, se poate ca insecta să pătrundă şi mai adânc în piele.

Este interzisă folosirea vaselinei, căldurii, fosforului şi a altor metode de scoatere a căpuşei. De multe ori, căpuşa, spre deosebire de alte insecte (ţânţari, purici, muşte, furnici, păianjeni) rămâne pentru mult timp în piele şi se hrăneşte cu sânge până ajunge să se dubleze ca volum. După aceea, sătulă fiind, se va elibera singură.

Pentru a fi sigur că este vorba despre această insectă, îi poţi număra picioarele. Căpuşa are 8 membre. Când căpuşa nu e îmbuibată cu sânge, este plată, iar când se hrăneşte devine rotundă.

Nu e obligatoriu ca, dacă eşti muşcat de căpuşă, să te îmbolnăveşti de vreo boală gravă. Poţi chiar să nu prezinţi niciun simptom, însă se poate întâmpla şi să suferi o reacţie alergică. Specialiştii spun că anumite tipuri de căpuşe pot într-adevăr să transmită boli oamenilor şi animalelor atunci când le muşcă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...