Familia deputatului Nicolae Juravschi are un venit lunar de circa 143 mii lei

Juravschi
Foto: deschide.md

Familia deputatului democrat Nicolae Juravschi a obţinut anul trecut un venit de peste un milion 715 de mii de lei: aproape jumătate din sumă fiind salariile şi indemnizaţiile ridicate de soţii Juravschi. Cealaltă jumătate, peste 890 de lei, a fost obţinută din chiria unui spaţiu comercial situat în centrul capitalei, dar şi din înstrăinarea unui garaj amplasat în sectorul Botanica.

Nicolae Juravschi a indicat în declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2016 că a obţinut circa 216 mii de lei de la Parlament (salariul şi indemnizaţia de deputat). Astfel, el a avut, lunar, un venit în calitate de ales al poporului de circa 18 mii de lei, scrie moldovacurata.md.

Pe lângă venitul obţinut în calitate de deputat, Nicolae Juravschi a beneficiat anul trecut de o indemnizaţie viageră pentru sportivii de performanţă în sumă de circa 182 de mii de lei, adică peste 15 mii de lei lunar. De la Ministerul Afacerilor Interne acesta a avut o pensie anuală de circa 37 de mii de lei.

Cu toate onorariile însumate, Nicolae Juravschi a avut anul trecut un venit lunar de peste 32 de mii de lei. Acesta mai este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Atleţilor Olimpici, însă nu a indicat nici un venit din activitatea de administrare a acestei organizaţii.

La Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), acolo unde Nicolae Juravschi deţine preşedinţia, lucrează şi soţia acestuia, Lucia Juravschi. Ea a avut anul trecut de la acest loc de muncă un venit de peste 206 de mii de lei, lunar – peste 17 de mii de lei.

Cu doi ani în urmă, familia Juravschi a achiziţionat un imobil de peste 157 de metri pătraţi situat în centrul capitalei, pe strada Bucureşti. Clădirea este un spaţiu nelocativ, care, potrivit declaraţiei de avere a deputatului, valora la momentul achiziţionării 4,219 milioane de lei. Din chiria acestui spaţiu comercial, familia Juravschi a beneficiat anul trecut de un venit de circa 894 de mii de lei.

Anul trecut, familia Juravschi a vândut un garaj situat în sectorul Botanica al capitalei, acesta valorând peste 76 de mii de lei.

Aşadar, familia deputatului Juravschi a avut anul trecut un venit total de peste un milion 715 mii de lei, ceea ce ar constitui circa 143 de mii de lei lunar.

Citește investigația integrală aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente