Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Irina Vlah cere de la…

Irina Vlah cere de la socialişti o cotă pentru Găgăuzia în Parlamentul R. Moldova, în schimbul susţinerii acestora la alegeri

Bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah a fost astăzi prezentă la aniversarea de 20 de ani de la fondarea Partidului Socialiştilor. Vlah a ţinut un discurs în care a vorbit despre ce ar trebui să facă partidul pentru a-şi consolida poziţia în autonomia pe care o conduce. 

„PSRM, în Găgăuzia, şi în 2014, a primit 57%  din încrederea cetăţenilor la alegerile parlamentare şi în anul 2016, preşedintele din partea PSRM a primit 99, 3 % din încrederea locuitorilor autonomiei. E foarte important ca această încredere să fie păstrată:  să fie consolidat statutul autonomiei găgăuze, să fie apărate interesele autonomiei în Parlamentul R. Moldova, să nu fie tăiate din împuternicirile autonomiei, să li se dea locuitorilor autonomiei posibilitatea de a se implica activ în viaţa civică a ţării noastre, locuitorii autonomiei să se simtă cetăţeni cu drepturi depline, chiar dacă ei nu cunosc limba moldovenească, să fie create condiţii pentru ca locuitorii autonomiei să înveţe limba moldovenească, să cunoască istoria R. Moldova .(…) Dacă socialiștii vor obține o cotă pentru Găgăuzia în Parlamentul R. Moldova, atunci puteți să nu veniți cu agitație la alegeri. Noi vom vota îndată pentru partidul dvs.”, a spus Vlah.