5 semne ale unei discuții periculoase

poză simbol

Comunicarea cu celălalt presupune nu doar schimb de informații, ci și împărtășirea de emoții. Se întâmplă, în anumite situații, să simți că comunicarea cu el sau ea nu îți aduce plăcere, te jenează, îți creează confuzie sau te lasă cu gust amar.

Iată câteva semene care îți arată că discuția cu el sau ea a devenit periculoasă prezentate de 12plus.md:

#Te simți anxios/ anxioasă

Încă nu ai început discuția cu el sau ea, dar deja ești neliniștit/ă. Te gândești cu îngrijorare la ce urmează să-i comunic, cum să-ți formulezi mesajul. Îți este frică că iarăși veți avea o discuție neplăcută.

#Te simți vinovat/ vinovată

Simți că ești personajul negativ, în special atunci când încerci să îl/o refuzi. Ai remușcări, te justifici tot timpul sau îți ceri scuze. Indiferent cât de atent l-ai ascultat sau cât de mult i-ai satisface dorințele, ai senzația că el sau ea vrea mai mult de la tine. Parcă ar fi un sac fără fund care înghite și nevoile tale de comunicare.

#Te simți obiect sexual

Comunicarea cu partenerul ajunge să graviteze în jurul unui singur subiect –„sex”. Fie că face glume cu tentă sexuală, fie că aduce sexul în discuție cu orice ocazie. Îți apreciază doar latura ta fizică și zonele intime. Simți că te valorifică doar ca obiect sexual, minimalizându-ți capacitatea de a acționa și a lua decizii.

#Te simți umilit/ umilită

În comunicarea cu tine, partenerul sau partenera manifestă o atitudine de superioritate. Își transmite mesajul că ești prost sau proastă, îți face morală, te critică permanent. Te învinovățește, îți face reproșuri, aruncă cu remarci pline de răutate, este ironic, sarcastic și deseori te jignește și aduce în lumină lucruri despre care știe sigur ca te vor afecta. Disprețul poate duce ușor la pierderea respectului de sine, poți ajunge să crezi că „ești un om de nimic”.
#Te simți neputincios/neputincioasă

Te ignoră sau poartă o conversație rece cu tine atunci când își dorește să te pedepsească pentru că nu i-ai răspuns la mesaje atunci când și-a dorit. Este disponibil să comunice cu tine doar atunci când îi convine lui sau ei. Te șantajează emoțional sau te amenință că dacă nu faci ce își dorește relația va lua sfârșit. Ai sentimentul că te afli într-o situație fără ieșire, că nu mai poți tolera nici tăcere și nici comunicarea cu el sau ea.

Învață să identifici aceste semene și să spui NU unei astfel de comunicări. Dacă simți că este peste puterile tale, caută o persoană de încredere sau apelează 116 111, Linia gratuită de asistenţă telefonică pentru copii şi tineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente