(foto) Zece destinații turistice în Europa de Est

kotor

Am colindat în lung și lat Europa de Vest, dar ce destinații turistice am prefera din Europa de Est? Unde ați fi gata să vă petreceți vacanța ?

dw.com vă prezintă top 10 destinații turistice din Europa de Est.

#Varna

varna1
Nopțile sunt fierbinți și băuturile reci. Iar prețurile reduse imbatabile. Plajele întinse de pe litoralul bulgar de la Marea Neagră invită la distracție. În timpul zilei ai soare din abundență, iar seara party. O atracție pentru mulți tineri din Europa.

#București

bucuresti
Tot mai mulți turiști descoperă frumusețea capitalei României, supranumită cândva „Parisul Estului”. Deși mai există încă multe mărturii ale trecutului comunist, Bucureștiul și-a regăsit și farmecul de altă dată. Centrul vechi atrage cu numeroasele sale baruri și restaurante.

#Delta Dunării

delta-dunarii
Dunărea, al doilea fluviu ca lungime din Europa, străbate zece țări înainte să se reverse în Marea Neagră. Delta Dunării e unul din ultimele ținuturi sălbatice din Europa, populat de numeroase specii de animale și plante. Acest paradis al faunei și florei poate fi descoperit în grup organizat sau individual.

#Belgrad

belgrad
Cei dornici de petreceri sunt atrași la Belgrad de cluburile plutitoare de pe Dunăre. Dar capitala Serbiei mai are și alte obiective turistice. De pildă catedrala Sf. Sava. Cu cupola sa de 35 de metri lățime acesta este unul din cele mai mari lăcașe de cult din lume. Nu este o catedrală așa veche, dat fiind că lucrările au început abia în 1935.

#Kotor

kotor
Peisaje încântătoare și în Muntenegru. 30 de kilometri șerpuiește coasta adriatică până la orășelul Kotor, inclus în patrimoniul UNESCO. Aici nu a pătruns încă turismul în masă, fiind un loc frecventat mai ales de cei cu mulți bani. Cu excepția zilelor în care ancorează aici marile vase de croazieră. Atunci s-a terminat cu liniștea și în vechile străduțe pitorești.

#Riga

riga
Un amestec între Evul Mediu și Jugendstil, cu flair maritim. Riga este calificată pe bună dreptate drept perlă a regiunii baltice. Capitala letonă de la Marea Baltică a fost înființată în secolul al XII-lea de negustori germani. Aceștia au ridicat în centrul istoric numeroase biserici și case de locuit. Impresionante sunt și cele 800 de clădiri construite în Jugendstil din partea nouă a orașului.

#Cracovia

cracovia
Mulți tineri îndrăgesc vechiul oraș al regilor poloni pentru că oferă o atrăgătoare viață de noapte. În jurul pieței istorice (în imagine) se află multe restaurante și baruri cu muzică de jazz. Cartierul evreiesc găzduiește astăzi numeroase restaurante, ateliere, cafenele și galerii de artă.

#Tatra Înaltă, Polonia și Slovacia

caf
La sud de Cracovia, la o oră de mers cu mașina, încep Munții Tatra, care se întind până în Slovacia. Lanțul muntos atinge o înălțime de 2600 metri. Zona este ideală pentru drumeții.

#Kiev

kiev
Capitala ucraineană s-a aflat în luna mai în centrul atenției pentru că aici s-a disputat în acest an Eurovision Song Contest. Altfel, de la o vreme turiștii internaționali ocolesc acest oraș frumos și interesant. Motivul îl reprezintă situația tensionată și luptele din estul Ucrainei, ce-i drept la o distanță de 800 kilometri de Kiev.

#Praga

praga6
Orașul de aur de pe Vltava este o destinație top în răsăritul Europei. Patru milioane de turiști vizitează an de an Praga, atrași de frumoasele construcții vechi, de renumita bere cehească și de bucătăria specifică zonei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente