(video) Premieră la Goodwood: Cel mai puternic Porsche 911 din istorie – noul GT2 RS

Compania Porsche a prezentat cel mai puternic şi cel mai extrem Porsche 911 al momentului, dar şi din toată istoria sa. Noua generaţie Porsche 911 GT2 RS a debutat în premieră la Festivalul de Viteză de la Goodwood.

Coupeul cu tracţiune spate este propulsat de un motor bi-turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.8 litri. Agregatul este construit pe baza celui folosit de versiunea Turbo S (580 CP), însă pentru GT2 RS se folosesc noi turbo compresoare, a fost îmbunătăţit sistemul de răcire şi a fost instalat un eşapament din titan, care este cu şapte kilograme mai uşor decât cel pe care îl are un 911 Turbo obişnuit.

Mai mult, motorului i-a fost adăugat un sistem de injecţie cu apă în colectorul de admisie, care nu numai că măreşte puterea şi îmbunătăţeşte procesul de ardere a combustibilului, ci şi micşorează temperatura aerului în sistemul de admisie. Apa va fi păstrată într-un rezervor special cu un volum de 5.0 litri, care este amplasat în portbagajul de sub capotă. Anterior jurnaliştii germani au declarat că un astfel de rezervor plin va fi irosit după ce vor fi parcurse trei tururi rapide ale circuitului Nurburgring.

Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, resetată special pentru acest model.

Respectiv, noul Porsche 911 GT2 RS pune la dispoziţie 700 de CP şi un cuplu maxim de 750 Nm. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 2.8 secunde, iar viteza maximă este egală cu 340 de km/h.

https://www.youtube.com/watch?v=XWpTjUk0nb4&t=6s

Aripile frontale, capota, oglinzile retrovizoare, gurile de aerisire din preajma roţilor şi cele laterale, toate sunt făcute din fibră de carbon, în timp ce acoperişul este confecţionat din magneziu. Greutatea totală se ridică la 1.470 de kilograme – ceea ce este cu 100 de kg mai mult decât predecesorul său.

Opţional există pachetul Weissach prin care se poate reduce masa cu 30 de kilograme. Acesta va aduce pe maşină un acoperiş din carbon, stabilizatoare şi legături mai uşoare ale suspensiei, jante din magneziu şi o cuşcă de protecţie în habitaclu, instalată în locul scaunelor spate.

Porsche a mai montat pe această maşină, omologată pentru circulaţia pe drumurile publice, o suspensie de curse, roţi directoare spate, mecanisme de frânare carbono-ceramice (disponibile standard), un diferenţial care se poate bloca în proporţie de 100%, un sistem de stabilizare resetat cu regim Sport, jante de 20 şi 21 de inci în faţă şi spate respectiv, alături de anvelope care măsoară 265/35 şi 325/30.

Împreună cu pachetul opţional Chrono proprietarul unei astfel de maşini va primi un lap trigger. Acest dispozitiv se instalează alături de linia Start/Finiş şi permite cu ajutorul unei aplicaţii mobile numită Porsche Track Precision să măsoare timpul exact de parcurgere a unui circuit.

Interiorul automobilului este făcut într-un stil cu adevărat sport. Acolo domină pielea, Alcantara de culoare roşie, dar şi inserţii din fibră de carbon. Scaunele cu profil sportiv îi vor permite celui din spatele volanului să stea într-o poziţie comodă, iar cu ajutorul padelelor să schimbe foarte rapid şi precis treptele cutiei PDK. Din habitaclu nu lipseşte nici sistemul multimedia Porsche Communication Management prin care se poate controla sistemul audio, cel de navigaţie sau comunicare.

https://www.facebook.com/automotorundsport/videos/10155338808788405/

În Republica Moldova preţul de start pentru noul GT2 RS porneşte de la 255.000 de euro. Anterior presa germană a scris că toate cele 1.000 de exemplare ale modelului ar fi fost deja vândute. Porsche nu a confirmat nici acum această informaţie.

De asemenea, cei care vor procura o astfel de maşină, îşi pot comanda şi un ceas exclusiv care pentru prima dată a fost făcut individual de subdiviziunea Porsche Design. Cronograful are o carcasă din titan, un cadran din carbon şi un rotor bobinat din wolfram care arată exact ca o jantă a unui 911 GT2 RS. Preţul unui astfel de ceas în Germania este de 9.450 de euro.

Mai multe detalii despre noul Porsche 911 GT2 RS poţi afla cu ajutorul unui microsite dedicat modelului.

Vezi şi: (video) Noul Porsche 911 GT2 RS a fost dezvăluit în premieră la prezentarea jocului Forza Motorsport 7

Galerie foto:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/