Vadim Krasnoselskii arată din deget moldovenilor: „Fraţii nu se omoară reciproc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atâta timp cât Republica Moldova nu va da o apreciere politică sau juridică evenimentelor sângeroare din 1992, de pe Nistru, nu poate fi vorba că Moldova şi Transnistria sunt popoare frăţeşti. De această părere este așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii.

„Ceea ce s-a întâmplat este o tragedie. Igor Dodon ca cetăţean recunoaşte această tragedie, însă ca preşedinte el nu vorbeşte despre asta, deoarece preşedintele trebuie să dea o apreciere politică sau juridică. Până când o astfel de apreciere nu există, nici garanţia că acele evenimente nu se vor repeta nu există. De aceea, este foarte greu să vorbim despre popoare frăţeşti”, a declarat Krasnoselskii citat de novostipmr.com.

În context, acesta a îndemnat politicienii de la Chişinău să se lase de lozinci politice şi să treacă la soluţionarea problemelor concrete, care preocupă cetăţenii, fie în cadrul formatului de negocieri „5+2”, „1+1” sau la nivel de grupuri de experţi.

„Transnistria s-a declarat în favoarea continuării negocierilor. Pe mine m-a uimit poziţia lui Igor Dodon, care a spus că formatul „5+2” nu trebuie convocat. De ce să declari aşa ceva? În timp ce în „protocolul de la Berlin” scrie clar că toate problemele sensibile sunt discutate la masa de negocieri”, a adăugat Vadim Krasnoselskii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...