Admitere 2017: Vrei să fii specialist în Finanțe și bănci? Iată la ce universități din Moldova poți depune actele

custom_bg-538e0db34060375caf70bf2c-7381dad60b92
Foto: jinsholdings.com

O altă specialitate care se află de mult timp în topul preferințelor absolvenților este „Finanțe și bănci”. Acest lucru se întâmplă din motiv că este o profesie solicitată pe piața de muncă. În anul de studii 2016/2017 pentru un loc la această specialitate concurau 6 persoane. Dacă vrei să activezi și tu în acest domeniu, vezi mai jos lista celor mai cunoscute universități din țară unde poți studia „Finanțe și bănci”.

#Academia de Studii Economice din Moldova

ASEM

Academia de Studii Economice din Moldova este una dintre cele mai cunoscute instituții superioare de învățământ din Moldova care pregătește specialiști în domeniul economic. La această universitate pentru specialitatea „Finanțe și bănci” funcționează o facultate întreagă, Facultatea Finanțe. Pentru a fi licențiat aici, trebuie să studiezi 3 ani la zi sau 4 ani cu frecvență redusă. Predarea orelor de curs se face sub forma a două modalități: română-rusă și română-engleză.

Dacă te hotărăști să depui actele la ASEM, iată care va fi Planul tău de învățământ:

#Universitatea de Stat din Moldova

usm

La Universitatea de Stat din Moldova poți face „Finanțe și bănci” în cadrul Facultății de Științe Economice. Pentru cei care aleg să facă studiile la zi durata acestora va fi de 3 ani, iar cei care optează pentru studii fără frecvență vor avea de învățat cu un an mai mult. De asemenea, cei care posedă bine limba engleză își pot face studiile în această limbă.

Iată care este Planul de învățământ pentru această specialitate la USM:

#Universitatea Agrară din Moldova

maxresdefault

La Universitatea Agrară din Moldova specialitatea „Finanțe și bănci” se regăsește în componența Facultății de Economie. Ca și la universitățile enumerate mai sus, durata studiilor este de 3 și 4 ani, în funcție de frecvența pe care o alegi.

Planul de învățământ pentru această specialitate la UASM este următorul:

#Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul

1200px-Cahul_Pascua_06_015

Pentru absolvenții din regiunea Cahul există posibilitatea de  a studia „Finanțe și bănci” la Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, de la Universitatea de Stat din Cahul. Durata studiile rămâne aceeași ca și la instituțiile numite anterior de trei și patru ani.

Dacă vei opta pentru această universitate, vei avea următorul Plan de învățământ:

#Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Facultatea_de_Econ_și_Drept,_Bălți

De la sud la nord, o altă universitate, doar că din regiunea nordică propune absolvenților posibilitatea de a studia specialitatea „Finanțe și bănci”. La Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți această specialitate se regăsește în cadrul Facultății de Științe Reale și Economice ale Mediului.

Și aici pentru studii sunt prevăzuți la fel trei ani de zile, iar Planul de învățământ este următorul:
1 2 3

#Universitatea Liberă Internațională din Moldova

101_2804

Și Universitatea Liberă Internațională poți face „Finanțe și bănci”, în cadrul Facultății de Științe Economice. La această universitate cursurile se predau în patru limbi: română, rusă, franceză, engleză.

Planul de învățământ la ULIM pentru această specialitate este următorul:

1

2

3

5

4

6

7

8

#Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

c9ddf50bbed4eeab3ca876714ed1e4a9

La această universitate, de asemenea poți face „Finanțe și bănci” în cadrul Facultății Contabilitate și Informatică-Economică. Pentru a obține licența în domeniu trebuie să studiezi trei ani

Iată Planul de învățământ pentru studenții care aleg această universitate:

Taguri: #Admitere 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente