11:34:24 16.04.2024
Stiri

NOU // Acces LIBER pentru părinți în secțiile de reanimare, pentru a-și supraveghea copiii

Social 30.06.2017 14:20 Vizualizări1361 Autor: Ziarul National
NOU // Acces LIBER pentru părinți în secțiile de reanimare, pentru a-și supraveghea copiii
Poză simbol


Părinții din R. Moldova vor avea acces în secțiile de terapie intensivă și reanimare pentru a-și supraveghea copiii internați acolo, lucru interzis până acum.

Potrivit unui regulament elaborat de Ministerul Sănătății, minorii până la vârsta de trei ani vor fi însoțiți permanent de unul dintre membrii familiei. În cazul copiilor mai mari, accesul adulților va fi asigurat în funcție de posibilitățile instituției medicale.

Regulamentul mai prevede ca micuții să fie însoțiți în secțiile respective de către un reprezentant legal, care poate fi unul dintre membrii familiei sau tutorele, în cazul în care copilul este orfan sau părinții sunt plecați din țară.

Reprezentantul legal va avea acces în secțiile de terapie intensivă și reanimare și în afara programului de vizite, inclusiv în timpul nopții. În acest caz, va fi necesară permisiunea șefului secției sau, în lipsa acestuia, a medicului reanimatolog de gardă.

Reprezentantul legal va fi obligat, la intrarea în secție, să îmbrace un halat medical, o bonetă, o mască, să încalțe bahile și să-și dezinfecteze mâinile. La prima vizită, acesta va primi echipamentul necesar din partea instituției medicale.

Reprezentantul legal va fi obligat să semneze un acord de confidențialite, prin care va consimți respectarea regulilor de acces și comportament în secțiile respective, precum și să nu divulge informații despre starea de sănătate a altor pacienți și să nu facă imagini foto și video.

Reprezentanții legali beți, drogați, agresivi sau cu simptome de boală contagioasă nu vor putea intra, iar medicii vor putea interzice adulților să asiste la procedurile de resuscitare a copiilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md