Luna lui cuptor începe cu temperaturi fierbinți de până la 40 de grade Celsius: Meteorologii anunță cod portocaliu și roșu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod portocaliu și roșu de căldură pentru ziua de 1 iulie. Luna lui cuptor va începe cu temperaturi de maxim +40 de grade Celsius.

Astfel, în zona de centru temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +36 – +38 de grade Celsius, iar în sudul republicii temperatura maximă a aerului va oscila între +39 și +40 de grade Celsius. Doar în zona de nord mercurul ar putea coborî în termometre până la +35 de grade Celsius.

Noaptea temperaturile vor oscila între +16 și +21 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, duminică valorile termice vor scădea până la +27 de grade Celsius în zona de nord a țării.

La începutul săptămânii viitoare temperatura se va menține între +22 și +27 de grade Celsius. Totodată, mâine ar putea fi precipitații la nordul țării, iar duminică și luni ploile cu descărcări electrice ar putea continua pe întreg teritoriul țării.

meteo1


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...