Reprezentanții Partidului „Șor” la Strasbourg: Mergem la CEDO, dacă Ilan Șor nu va beneficia de un proces echitabil

mmmm

Reprezentanţii Partidului „Șor” din Republica Moldova şi avocaţii Primarului de Orhei, politicianul, Ilan Şor, Denis Ulanov și Iulian Balan au susţinut, ieri 29 iunie o conferinţă de presă cu tema: „Respectarea drepturilor omului și a siguranței personale în Republica Moldova, precum și recenta situație a lui Ilan ȘOR”, în incinta APCE, Strasbourg.

În cadrul conferinţei de presă, Marina Tauber, Vicepreședintele Partidului „Șor” a trecut în revistă, analiza cronologică a faptelor veritabile, privind scandalul bancar din Republica Moldova, activitatea companiei KROLL pe acest caz, precum și succesele înregistrate în mediul de afaceri de către Ilan ȘOR.

Vice-președintele partidului „ȘOR” a mai spus că odată cu depistarea gaurei negre, Ilan Șor a conlucrat cu organele de anchetă, oferind informații de importanță majoră, care ulterior au contribuit la dezvăluirea unor scheme de corupție în proporții deosebit de mari, în rândul guvernanților de la putere.

La rândul său, avocatul Iulian Balan a menționat în cadrul conferinței de presă urmtoarele: „vom merge la CEDO, în cazul în care Ilan ȘOR nu va beneficia de un proces echitabil. Sperăm ca argumentele noastre vor fi auzite și luate în calcul atât de instituțiile de drept din Republica Moldova, cât și cele internaționale. Pledăm pentru nevinovăția lui Ilan Șor și continuăm să considerăm că acest dosar este unul motivat politic, iar constrângerile și presiunile la care este supus liderul politic și Primarul de Orhei, Ilan Șor , vin în contradicție cu valorile eropene,  pe care Republica Moldova își dorește să le îmbrățișeze”.

La sfârșitul conferinței de presă au urmat o rundă de întrebări, jurnaliștii presei internaționale s-au arătat interesați de cazul lui Ilan Șor, precum și de reformele înregistrate de liderul poltic și echipa sa.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente