(foto) Universitatea Tehnică din Moldova premiază cei mai buni absolvenți în cadrul evenimentului festiv „Gala Șefilor de Promoție”

Dinu Bubulici Photo-8606
Foto: Dinu Bubulici

Deja a devenit o tradiție pentru Univesitatea Tehnică din Moldova să celebreze inteligența. Astfel, al doilea an consecutiv, în sala de festivități a blocului central este organizat un eveniment, în cadrul căruia, cei mai buni studenți, care au participat activ la concursuri, olimpiade și conferințe, sunt premiați și înscriși în cartea de onoare a universității.

Festivitatea Gala Șefilor de Promoție, are menirea să desemneze 10 studenți, ai căror reușite sunt demne de respect. În anul curent merituosul titlu de „Șef de Promoție” l-au obținut tinerii care au fost cei mai buni în cadrul facultății pe care o reprezintă. La Facultatea Urbanism și Arhitectură, el le-a revenit la două studente. Toți care au fost desemnați în cadrul evenimentului, au fost aleși minuțios în baza unor criterii stricte.

Rectorul UTM, Viorel Bostan, a spus că acest eveniment vine să încununeze finalul studiilor pentru tinerii care au depus mult efort pentru a-și atinge țelurile și a putea fi mândri de propria persoană, iar UTM deja se mândrește cu fiecare absolvent. „Într-o societate trebuie să fie celebrată inteligența, valorile, iar non-valoarea trebuie blamată.” În cadrul festivității, rectorul a menționat că UTM își dorește ca cei mai buni studenți să-și continuie pregătirea prin programele sale de studii de master sau de studii doctorale. În acest scop, celor care își vor continua studiile la ciclul II, Masterat (la UTM) li se va oferi cu titlu gratuit câte un laptop, iar acesta va fi trimis în posesia personală după absolvire.

La eveniment a fost prezentă și directoarea generală a AGEPI, Lilia Bolocan, care a specificat: „Acum treceți o nouă perioadă a vieții, iar o mică experiență de success are să vă aducă un plus valoare la încrederea în sine. Totul este posibil când crezi în asta. Studenții de la UTM chiar o cred, pentru că universitatea în cauză prezintă un izvor nesecat de proprietate intelectuală”.

Mândri și totodată recunoscători pentru onoarea de a fi desemnați drept cei mai buni studenți în cadrul facultății sale, șefii de promoție au urcat unul câte unul în scenă, și-au ridicat diplomele și premiile cu un profund respect pentru Alma Mater care i-a format, pentru toți cei care au contribuit la cizelarea personalității lor, profesorii care i-au îndrumat, dar și pentru părinții care au venit să-i susțină în aceste momente unice.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Eduard  Ambrosi de la Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi are media academică 10. Tânărul spune că este copleșit de mândrie că a avut șansa să urce pe scenă cu o asemenea ocazie și că este unul dintre cei 10 cei mai buni studenți ai UTM. „Pentru aceste rezultate am muncit mult, făceam pregătiri și ore 24/7, iar rezultatele erau pe măsura efortului depus.” Tânărul menționează și faptul că discursul domnului rector l-a motivat să-și continuie studiile la masterat.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

O altă tânără de la UTM, Ana Cojocaru, de la Facultatea Textile și Poligrafie, spune că performanțele pe care le-a obținut nu au solicitat de la ea un efort deosebit, deoarece țineau doar de reușita academică, iar ea a învățat. „Am fost plăcut surprinsă, când am aflat despre nominalizările mele.” Își dorește să facă un an sau doi de pauză, în care urmează să lucreze și să se determine dacă dorește sau nu să-și continuie studiile la masterat.

 

După ce au fost desemnați Șefii de Promoție ai anului 2017, a urmat anunțarea câștigătorilor în mai multe compartimente: Bursa de Merit, Bursa pentru Viitorul Tău, Bursa Președintelui, Bursa Guvernului, Campionii Sportivi etc.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolStarinschi Felicia de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a fost desemnată unul dintre cei mai buni studenți ai anului 2015-2016. Tânăra a menționat că a muncit mult, iar atunci când îți place ceea ce faci, nici măcar nu observi cum trece timpul. „Cu siguranță este vorba și despre talent, dar atunci când îl irosim fără să-l susținem cu o muncă sistematică, el se pierde.” Felicia a reușit să absolvească patru ani de facultate, să susțină teza de licență și să treacă cu brio de examene, iar acum se bucură că și-a făcut părinții mândri de rezultatele și succesele ei.

 

Urmează să prezentăm cei mai buni studenți ai UTM. 10 șefi de promoție ai anului 2017, desemnați prin Hotărârea Senatului UTM din 27 iunie 2017:

Mardari Cristina – Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică,

Castraveț Corina – Facultatea Tehnologia Alimentelor,

Ambrosi Eduard – Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi,

Prodan Ana – Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru,

Cebotari Stanislav – Facultatea Inginerie Economică și Business,

Panu Mariana – Facultatea Urbanism și Arhitectură,

Cojocaru Ana – Facultatea Textile și Poligrafie,

Gangan Eugeniu – Facultatea Energetică și Inginerie Electrică,

Pochin Margareta – Facultatea  Electronică și Telecomunicații,

Lotca Diana – Facultatea Urbanism și Arhitectură.

Nominațiile, dar și câștigătorii acestora le puteți urmări pe site-ul oficial al Universității Tehnice din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente