E cald, ți-e sete? O tonă de cvas transportată în condiţii insalubre, urma să fie comercializată ilegal în Capitală

cvas

O tonă de cvas transportată în condiţii insalubre şi temperatură necorespunzătoare, urma să fie comercializată ilegal în Capitală. Băutura era transportată într-un microbuz din raionul Briceni, la volanul căruia se afla un bărbat de 24 ani.

Acesta a fost stopat de oamenii legii în preajma Pieţii Centrale, unde urma să descarce buteliile cu cvas pentru ulterioara comercializare angro. La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actele necesare obligatorii, şoferul n-ar fi putut explica condiţiile şi locul de preparare a cvasului.

În acest context forţele de ordine au escortat microbuzul la Inspectorat pentru documentare, iar buteliile cu cvas au fost depozitate până la decizia instanţei de judecată. De asemenea, a fost sesizată Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea iniţierii acţiunilor legale ce se impun cu expunerea ulterioară asupra cazului. Bărbatul riscă o amendă în mărime de 3 000 lei şi confiscarea cantităţii de cvas.

Poliţia Capitalei a sporit activităţile de combatere a cazurilor la acest compartiment, având în vedere protejarea şi asigurarea sănătăţii şi drepturilor consumatorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente