Germania a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

Parlamentul german a adoptat vineri un proiect de lege care permite căsătoriile între persoane de același sex, relatează Reuters și AFP. Până în prezent Germania a recunoscut  doar parteneriatele civile între persoanele de același sex.

Textul noii legi, care prevede că de acum “căsătoria este încheiată între două persoane de sex diferit sau de același sex”, a fost aprobat cu 393 de voturi pentru, 226 împotrivă și patru abțineri, a anunțat președintele parlamentului, Norbert Lammert.

Potrivit presei germane, cancelarul german Angela Merkel a votat împotriva legii care legalizează căsătoriile între homosexuali. Cei 226 de parlamentari care au votat împotriva textului de lege sunt conservatori.

Germania se va alătura, astfel, celor 20 de state occidentale – între care 13 din Europa – care au legalizat deja ”mariajul homo”, cum îi spun germanii.

Noua lege, care este necesar să fie adoptată în Camera superioară a Parlamentului pentru a intra în vigoare, cel mai probabil până la sfârşitul anului, le va acorda cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a adopta copii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.