(VIDEO) Boicot la ședința CMC. Au venit doar liberalii: „O manieră a socialiștilor de a face show”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a emis o dispoziție prin care astăzi, urma să aibă loc, ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. Cu toate acestea, consilierii au boicotat și nu au fost prezenți, la ședință fiind doar consilierii Partidului Liberal, care au lipsit ieri de la ședința CMC, convocată la solicitarea a o treime dintre aleșii locali.

„Era de așteptat, doar că am vrut să respectăm procedura, să arătăm cum se face conform legii”, a menționat Ion Cebanu, președintele fracțiunii PL din Consiliul Municipal.

În cadrul ședinței de astăzi a CMC trebuia să se decidă numirea a 2 viceprimari, a secretarului general al CMC, soluționarea problemei gunoiului din Chișinău și soluționarea problemei transportului public și a drumurilor care sunt în reparație. Edilul propunea în funcția de viceprimari pe fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, și pe șeful Direcției Sănatate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu.

„Întrebarea mea e către socialiștii, care au țipat că liberalii blochează activitatea Primăriei, dar acum cine o blochează? Ceea ce s-a întâmplat ieri este o lipsă de respect față de cetățeni, o manieră a socialiștilor de a face show. Atunci când au vrut să convoace ședința, semnăturile trebuiau să ajungă la primarul Dorin Chirtoacă, care urma să convoace ședința extraordinară în timp de 3 zile, așa cum prevede legea, iată de ce a fost convocată azi”, a adăugat Cebanu.

Președintele fracțiunii liberalilor din CMC susține că ieri, colegii lui din alte fracțiuni ale Consiliului nu au procedata corect, atunci când au convocat ședința „de îndată”. „În momentul când faci ședință de îndată trebuie să iei niște decizii, asta înseamnă că este o ședință excepțională, nu poți să o convoci și să o amâni peste 4 zile. 29 de consilieri nu au putut lua ieri o decizie, asta încă odată demonstrează intenția socialiștilor de a lucra”, spune Ion Cebanu.

Amintim că, ieri, a avut loc o ședință „de îndată”, organizată la inițiativa a o treime dintre consilieri. Deși au pus pe ordinea zilei alegerea secretarului general al CMC și problema deșeurilor menajere, nicio decizie nu a fost luată în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...