„La La Play” – prima expediție națională de muzică clasică în Moldova. Află când va ajunge în localitatea ta

15965754_1329777897045443_8537258334163525323_n

Proiectul ”La La Play” este prima expediție de muzică clasică realizată în Moldova. 15 tineri, dintre care 9 muzicieni și 5 jurnaliști vor traversa 1600 km pentru a reflecta prin muzică clasică 12 subiecte sociale importante pentru țara noastră. Turneul va marca centenarul compozitorului Dinu Lipatti, unul dintre cei mai mari pianiști din toate vremurile.

Mondovan National Youth Orchestra va interpreta muzică clasică acolo unde ea nu a fost niciodată. 12 locații vor găzdui în format open air lucrări din perioada barocă, a clasicismului vienez sau lucrări contemporane. La evenimente, organizatorii așteaptă peste 3500 de spectatori, în mare parte oameni simpli din zone rurale: profesori, agronomi, viticultori, copii, bătrâni și, pur și simplu, cei care iubesc muzica de calitate.

Subiectele alese, deși par contrastante, urmăresc împreună reflectarea unor teme actuale: turism nevalorificat, persoane cu necesități speciale, promovarea încrederii populației dintre cele două maluri ale Nistrului, excelență în educarea tinerilor talente,  comunitate bulgărească, comunitate găgăuză, comunitate rromă, comunitate ucraineni, toleranța față de persoanele în detenție, potențialul enorm vitivinicol național.

Concertele vor avea loc după următorul program:

#13 iulie – Conacul Leonardi-Buznea, Ciuciulea, Glodeni

#14 iulie – Open Air Bălți; 15 iulie –”eveniment surpriză”

#16 iulie – Școala de Box din Grimăncăuți, Briceni

#17 iulie – Open Air stadion Cinișeuți, Rezina

#18 iulie – Molovata, Dubăsari

#19 iulie – Penitenciarul Goian

#20 iulie – Podgoriile companiei ”Vinăria din Vale” din Alexandru Ioan Cuza, Cahul

#21 iulie – Open Air Cărpineni; Hîncești

#22 iulie – Open Air Taraclia

#23 iulie – Open Air Cetatea Tighina

La La Play este un proiect marca MNYO conceput de Andriano Marian, alături de Adrian Ianovici și Eugen Țarălungă. Proiectul este integrat în ediția a 7-a a concertelor de vară Moldovan National Youth Orchestra, urmând ca până la finele lunii august să fie realizate 20 de evenimente în Moldova, România, Germania.

 

Taguri: #La La Play
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente